Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | “Carlos Alcaraz speelt op een heel ander niveau” - Alexander Zverev

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 04/05/2023 om 11:50 GMT+2

Carlos Alcaraz is hard op weg om zijn titel in Madrid te prolongeren. Het megatalent heeft dit seizoen 29 wedstrijden gespeeld en er daarvan 27 gewonnen. Ook Alexander Zverev moest er in zijn wedstrijd tegen Alcaraz aan geloven. De Duitser werd met 6-1 6-2 in de achtste finales van de baan getikt alsof het niets was. Zverev gaf ook eerlijk toe dat Alcaraz op een heel ander niveau speelt.

Roland Garros | Bekijk samenvatting van prachtige partij tussen Zverev en Alcaraz

Alcaraz won eind april nog het toernooi in Barcelona zonder een set te verliezen. De Spanjaard moest vervolgens in het Masters-toernooi van Madrid even warmdraaien in zijn tweede ronde partij tegen Emil Ruusuvuori. De thuisfavoriet had het in die partij zeker lastig, maar hij wist op het juiste moment zijn niveau omhoog te krikken.
Alcaraz zou Nadal weleens kunnen verslaan in Roland Garros, zo blikten de analisten en tennisliefhebbers vorig jaar nog vooruit. Zverev speelde echter een van zijn beste wedstrijden ooit en in de kwartfinale versloeg hij Alcaraz. Het affiche tussen Alcaraz en Nadal kwam er niet, maar Carlitos lijkt dit seizoen nog beter te spelen dan toen.
picture

Roland Garros | Samenvatting van gekortwiekte partij tussen Nadal en Zverev

Ander niveau

Zverev maakte het Nadal ontzettend lastig in de halve finale van Roland Garros, totdat het noodlot toesloeg en hij zijn enkelbanden afscheurde tijdens een verkeerde stap. De olympisch kampioen van Tokyo 2020 is goed op de weg terug, maar Alcaraz was nog een maat te groot.
Alcaraz tegen Zverev was een herhaling van de finale van vorig jaar in Madrid. Alcaraz won toen met 6-3 6-1 en deze keer pakte Zverev zelfs één game minder. Zverev feliciteerde Alcaraz op zijn sociale media: “Mijn vorm wordt een proces met ups en downs. Carlos is een van de beste spelers ter wereld en hij speelt momenteel op een heel ander niveau dan ik. Carlos, ik hoop je snel weer tegen te komen in een nieuwe wedstrijd”, aldus Zverev.
picture

US Open | Ongelooflijk! Alcaraz wint punt met achterwaartse slag onderweg naar halve finale

Vertrouwen

Het is duidelijk dat Alcaraz momenteel met veel vertrouwen speelt en dit gaf hij na de wedstrijd ook toe. “Het is geweldig om op dit niveau te spelen, want ik speelde vandaag erg goed. Deze partij was een goede graadmeter en dit resultaat voelt daarom ook niet normaal. Ik voel me uitstekend en deze wedstrijd geeft me veel vertrouwen.”
“Ik voelde me in het begin een beetje nerveus, maar je moet met de zenuwen omgaan. De beste spelers passen zich heel snel aan. Ik wil net als zij zijn en proberen de tegenstander niet te laten zien dat ik nerveus ben. Ik wil gewoon genieten van het spelen voor mijn thuispubliek, want het is hier geweldig. Ik geniet van elk moment en ik ga proberen dit niveau vast te houden”, zei Alcaraz tot slot.
Alcaraz won de kwartfinale met 6-4 7-5 van Karen Khachanov. Het jonge talent wordt vrijdag twintig jaar en op zijn verjaardag speelt hij in de halve finale tegen Borna Coric. Alcaraz hoopt zichzelf net als vorig jaar een mooi verjaardagscadeau te geven door opnieuw de finale te bereiken.
picture

Roland Garros | Gravelkoning Nadal doet het gewoon weer - veertiende zege in Parijs een feit!

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie