Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Pegula uit kritiek op toernooiorganisatie Madrid - "Ik weet niet in welke eeuw ze leven"

Maurits ten Kate

Geupdate 10/05/2023 om 11:23 GMT+2

Jessica Pegula beklaagt zich in Rome over de toernooiorganisatoren van het vorige toernooi in Madrid. Pegula en partner Coco Gauff noch winnaressen Victoria Azarenka en Beatriz Haddad Maia mochten na hun zege in het dubbelspel een toespraak houden. Tot overmaat van ramp mochten Karen Khachanov en Andrey Rublev, de winnaars in het herendubbel, wel spreken na het winnen van de titel.

azarenka pegula gauff

Foto: Getty Images

"Ik weet niet in welke eeuw ze allemaal leven", klaagde de Amerikaanse, verwijzend naar de ceremonie na de finale van het damesdubbel. "De nederlaag was vervelend, maar hoe er werd omgegaan met de spelers nog meer. Wat er in Madrid is gebeurd, was echt teleurstellend", benadrukte Jessica Pegula in een interview met journalisten in Rome.
Samen met landgenote Gauff verloor Pegula de finale van Victoria Azarenka en Beatriz Haddad Maia. Zoals gebruikelijk volgde de ceremonie op de baan, maar de vier profs kregen echter niet de kans om aan het woord te komen.
"Ik weet veel over wat er gebeurt en de details voorafgaand aan een evenement, omdat Victoria en ik in de spelersraad zitten. Ik had het gevoel dat er iets ging gebeuren. Maar ik wist niet dat we niet konden speechen. Zelfs na een Challenger-finale mag je het publiek even toespreken", aldus een teleurgestelde Pegula.

Taartgate

Het probleem met de speeches was het niet het enige wat er misging tijdens het finaleweekend. Ook de verjaardagscadeaus die werden uitgereikt aan Carlos Alcaraz en Aryna Sabalenka vielen niet goed in de smaak.
Alcaraz en Sabalenka zijn namelijk allebei geboren op 5 mei. Ter gelegenheid hiervan presenteerde het toernooi beide tennissers verjaardagstaarten. Alcaraz kreeg zijn taart nadat hij Borna Coric had verslagen in de halve finale. Sabalenka kreeg haar taart op haar vrije zaterdag.
Alcaraz werd op de baan verrast met een enorme cake van twee etages met sterretjes, een tennisbal en een '20' er bovenop. Sabalenka kreeg daarentegen een standaard verjaardagstaart met wat sterretjes en kaarsjes, en 'Happy Birthday Aryna' erop geschreven. "Dat ziet er niet goed uit", twitterde voormalig US Open-kampioene Bianca Andreescu na het vergelijken van de twee taarten.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie