Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ATP Finals | Djokovic bereikt finale ATP Finals, lokale held Sinner wacht in eindstrijd

Douwe de Vries

Geupdate 19/11/2023 om 08:48 GMT+1

Novak Djokovic staat in de finale van de ATP Finals na een overwinning op zijn nu grootste concurrent: Carlos Alcaraz. In de eindstrijd wacht de lokale Italiaanse held Jannik Sinner. Djokovic versloeg Alcaraz in de halve finale met 6-3 6-2. De finale wordt gespeeld morgenavond om 18.00 uur.

ATP Finals | Djokovic bereikt finale ATP Finals, lokale held Sinner wacht in eindstrijd

Eerder bereikte Sinner de finale door een knappe overwinning op Medvedev. Het was dus de vraag of Djokovic of Alcaraz zijn tegenstander zou worden in de finale. Overigens won Sinner eerder in het toernooi in de groepsfase al van Djokovic. De Serviër weet dus wat hem te wachten staat tegen de talentvolle Italiaan.
De nummer 1 van de wereld had het in de openingsgame nog lastig in de halve finale tegen Alcaraz. De Spanjaard kreeg twee breekkansen maar benutte deze niet. Djokovic wist zich -zoals zo vaak- weer in de wedstrijd te spelen en tenniste uiterst solide. Zonder al te veel problemen won hij de eerste set met 6-3.
picture

ATP Finals | Sinner verslaat Djokovic voor de eerste keer en gaat aan kop in Groep Groen

IJskoud en koelbloedig

Op het heilige gras van Wimbledon was Alcaraz de Serviër eerder dit jaar nog de baas. Op het hardcourt in Turijn had de Spanjaard vrij weinig in te brengen. Weliswaar behaalde Alcaraz tien aces tegenover twee van Djokovic, toch kon hij in de tweede set opnieuw weinig potten breken. Tweemaal verloor de Spanjaard zijn service en maakte Djokovic -ook zoals zo vaak- het ijskoud en koelbloedig af: 6-2.
De Serviër krijgt zo dus de kans om zijn eerdere nederlaag tegen Sinner goed te maken. In een episch gevecht eindigde die poulepartij in een 7-5, 6-7 (5) en 7-6 (2). „Het niveau van het tennis was hoog, aldus Djokovic tegenover ATP Media. „We hebben allebei breekpunten gekregen, maar ik denk dat ik het beste was op de belangrijke momenten.
picture

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Djokovic korte metten maakt met opmars Sinner

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie