Net als in de finale van het toernooi van Rosmalen haalde Medvedev absoluut zijn niveau niet. De eerste set verloor hij kansloos. Na een lange verloren rally in de tweede set schreeuwde Medvedev uit onmacht naar de tribune.
Zonder coach ging het niet veel beter voor Medvedev. Ook de tweede set kon hij niet winnend afsluiten, waardoor de Pool zijn vijfde toernooizege in zijn carrière behaalde en zijn eerste van dit jaar.

Verontschuldiging

Terra Wortmann Open
ATP Halle | Coach loopt stadion uit na uitbarsting Medvedev
20/06/2022 OM 13:29
Na de wedstrijd verontschuldigde Medvedev zich tegenover zijn team en het publiek. “Het is niet eenvoudig om bij mij op de baan te zijn. Ik hoop dat het de volgende keer makkelijker en beter gaat.”
Tegen het publiek zei hij: “Bedankt voor alles. Het spijt me dat ik de wedstrijd niet langer en interessanter kon maken.”
Medvedev speelt volgende week niet op Wimbledon. De Londense organisatie laat Russische en Belarussische tennissers niet toe vanwege de Russische inval in Oekraïne. Uit protest tegen het Engelse besluit worden er dit jaar geen punten toegekend voor de wereldranglijst op Wimbledon.

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | "Nu pas zie je wat een gouden medaille betekent in Nederland" - Diede de Groot
EEN UUR GELEDEN
Wimbledon
Wimbledon | "Nu pas zie je wat een gouden medaille betekent in Nederland" - Diede de Groot
EEN UUR GELEDEN