Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Lyon | Mikael Ymer richt frustraties op stoel umpire en wordt gediskwalificeerd

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 24/05/2023 om 18:57 GMT+2

Mikael Ymer is gediskwalificeerd tijdens zijn wedstrijd op het ATP-toernooi van Lyon. De Zweed gaf laat aan dat een balafdruk uit was en de umpire zag de bal op de lijn. Ymer werd vervolgens gebroken en reageerde zijn frustraties af op de scheidsrechtersstoel. Een gewelddadige actie als deze is niet toegestaan en een onmiddellijke diskwalificatie volgde.

Tennis | Alexander Zverev uit de Mexican Open gezet na aanval met racket op scheidsrechter

Ymer speelde voor een plek in de kwartfinale tegen thuisfavoriet Arthur Fils. De nummer 53 van de wereld kreeg op 5-4 nog een setpoint, maar toch behield Fils zijn servicegame. Op 5-5 en 30-30 vond er een belangrijk punt plaats en Ymer sloeg de bal uit.
Ymer beweerde echter dat de bal van de Fransman daarvoor al uit was, maar hier kwam hij betrekkelijk laat mee. Ymer raakte in een flinke discussie met de umpire over de balafdruk. De umpire gaf aan dat hij de bal op de lijn zag en dat de 24-jarige tennisser bovendien te laat was met het aangeven van de afdruk.

Boete

Ymer kon de discussie niet winnen en een paar minuten later werd hij gebroken. Hij sloopte de stoel van de umpire en het was einde wedstrijd. De speler kan op een flinke boete rekenen, want voor eenzelfde actie ontving Zverev vorig jaar een rekening van 35.000 euro.
Zverev reageerde net als Ymer zijn frustraties af op de umpire na zijn uitschakeling in de dubbel van de Mexican Open. De Duitser timmerde een aantal keer hard op de scheidsrechtersstoel en werd vrijwel direct gediskwalificeerd voor het enkelspel.
picture

Tennis | Zverev schaamt zich voor gedrag in Acapulco - “Slechtste moment uit mijn leven”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie