Paris 2024 | Alcaraz over partnership met Nadal op Spelen - "Heb Rafa nog niet durven vragen"

Maurits ten Kate

Geupdate 25/04/2024 om 14:34 GMT+2

Het zou een droomkoppel zijn: Rafael Nadal en Carlos Alcaraz die samen dubbelen tijdens de Olympische Spelen in Parijs. De jongere van de twee zou dat heel graag willen, maar helemaal zeker dat het gaat gebeuren, is het nog niet. Tijdens alle toernooien door heeft Alcaraz veel met Nadal gesproken, maar de Wimbledon-kampioen heeft nog niet het lef gehad om Nadal te vragen om te dubbelen.

Miami | Carlos Alcaraz te sterk voor Monfils - spelers vermaken publiek met spectaculaire punten

Tegenover Marca vertelt Alcaraz het volgende over een mogelijke koppeling op de Olympische Spelen. "Wij hebben er niet over gesproken. Ik heb hem en aantal keer ontmoet tijdens de laatste toernooien... en de waarheid is dat ik het hem niet heb durven vertellen."
"Ik weet het niet, het is iets waar ik heel enthousiast van zou worden, het zou een droom zijn en daarom dwingt het me. Dat ik het hem moet vertellen, hangt van mij af."
"Ik weet dat het hem ook leuk lijkt om met mij te spelen. Ik heb al duizend keer gezegd dat het geweldig zou zijn om tijdens mijn eerste Olympische Spelen met hem te dubbelen."
picture

Tennis | Alcaraz wint 'Netflix Slam' tegen Nadal na spannende wedstrijd in Las Vegas

Laver Cup & Roland Garros

Nu bekend is dat Alcaraz dit jaar debuteert op de Laver Cup, zal hij daar ook met Nadal te maken gaan krijgen. "Ja, ik zou daar met hem kunnen spelen en hem bovendien als coach hebben. Dat wordt heel speciaal."
De loopbaan van Nadal komt ten einde en daarom wordt Alcaraz ook gevraagd naar hoe hij kijkt naar de laatste tennisdagen van zijn grote idool. "Het was een genoegen om een ​​kleedkamer te delen. Als je hem hoort, dan proef je aan alles dat hij aan de laatste dagen van zijn tennisleven is begonnen. Ik wil daar op dit moment echter niet aan denken en wil ik zoveel mogelijk genieten van zijn tennis."
Over de kansen voor Nadal op Roland Garros zegt Alcaraz het volgende. "Niemand heeft meer ervaring dan hij op Roland Garros. Het gevoel dat Rafa voor dat toernooi heeft, heeft geen andere speler op de tour voor een toernooi. Maar hij moet er fysiek en mentaal helemaal klaar voor zijn. Als dat zo is, dan behoort hij zeker tot de titelkandidaten."
picture

Wimbledon | Bekijk samenvatting van zinderende finale - Alcaraz verslaat Djokovic in vijf sets

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie