Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros terugblik dag 8 | Bertens & Halep naar huis - Vijfsetter Thiem

David Avakian

Geupdate 05/10/2020 om 12:43 GMT+2

De achtste dag van Roland Garros betekende de utischakeling van 2 toppers in het damestennis. De Nederlandse hoop Kiki Bertens en Simona Halep. Bij de mannen had een van de favorieten - Dominic Thiem - de nodige moeite met zijn tegenstander. Lees hier alles over dag 8

Kiki Bertens op Roland Garros 2020

Foto: Eurosport

Tussen Bertens en een kwartfinaleplaats in Parijs stond ‘slechts’ de nummer 159 van de wereld. Op papier een prettige situatie voor de nummer vijf van de plaatsingslijst. Niets bleek in werkelijkheid minder waar. Een matig eigen optreden in combinatie met uitstekend spel van de linkshandige Italiaanse qualifier resulteerde in een duidelijke nederlaag in twee sets: 6-4 6-4.
picture

Highlights | Martina Trevisan - Kiki Bertens

Opmerkelijk genoeg had Trevisan voorafgaand aan het toernooi nog nooit een Grand Slamwedstrijd gewonnen en zelfs nog nooit een overwinning geboekt op een speelster uit de top100. Het evenement is dan ook een regelrechte doorbraak en onwaarschijnlijk sprookje voor de 26-jarige speelster. Bertens stond Eurosport te woord voor een nabeschouwing van de teleurstellende nederlaag en nam de tijd om het merkwaardige seizoen 2020 te bespreken.
picture

Roland Garros | Kiki Bertens over uitschakeling en het seizoen

Bertens was niet de enige geplaatste speelster die het veld moest ruimen op zondag. Ook de nummer één van de plaatsingslijst werd — hardhandig — verslagen. Simona Halep werd van de baan geveegd door het indrukwekkende Poolse tienertalent Iga Swiatek: 6-1 6-2. De Roemeense, die werd bestempeld als topfavoriete voor de eindzege, speelde geen slechte wedstrijd, maar werd alsnog op alle fronten afgetroefd door de ontketende nummer 54 van de wereld.
picture

Highlights | Simona Halep - Iga Swiatek

Zverev & Thiem
US Openfinalisten Alexander Zverev en Dominic Thiem werden zwaar op de proef gesteld bij de laatste 16. De Duitser, die bizar genoeg na afloop erkende met koorts en ademhalingsproblemen te kampen, werd in vier sets gevloerd door toptalent Jannik Sinner: 6-3 6-3 4-6 6-3. De 19-jarige Italiaan is de eerste toernooidebutant die de kwartfinale haalt in Parijs sinds Rafael Nadal in 2005.
picture

Highlights | Alexander Zverev - Jannik Sinner

Thiem doorstond wel zijn test in de vierde ronde. Met 6-4 6-4 5-7 3-6 6-3 maakte hij een einde aan het prachtverhaal van de Franse wildcardspeler Hugo Gaston. De 20-jarige linkshander rekende een ronde eerder nog met 6-0 in een vijfde set af met Stan Wawrinka. Tegen Thiem sloeg de buitengewoon creatieve en fijngevoelige Gaston 58 dropshots (!) In een prachtige strijd voor een kwartfinaleplaats. De Oostenrijker liet na twee sets de teugels vieren en zijn moedige en geïnspireerde tegenstander maakte daar dankbaar gebruik van voor een tegenoffensief. Op het moment suprême stond de nummer drie van de wereld er echter weer om de partij te beslissen.
picture

Highlights | Hugo Gaston - Dominic Thiem

Vooruitblik dag 9: Overdosis fraaie affiches
De tweede maandag op Roland Garros 2020 biedt wederom een fantastisch programma. Grigor Dimitrov vs Stefanos Tsitsipas en Novak Djokovic vs Karen Khachanov zijn de topduels bij de mannen op Court Philippe Chatrier, terwijl Grand Slamkampioenes Petra Kvitova en Sofia Kenin ook gaan proberen een ticket te bemachtigen voor de laatste acht, waar Rafael Nadal, Diego Schwartzman en Elina Svitolina zich reeds bij hebben gevoegd via ijzersterke optredens.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie