Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik Roland Garros dag 6 | Bertens naar laatste 16; Wawrinka verrast

David Avakian

Gepubliceerd 03/10/2020 om 19:34 GMT+2

De roundup van dag 6 op Roland Garros met overwinningen voor Kiki Bertens, Rafael Nadal en Dominic Thiem. Alles wat je verder moet weten over de derde ronde op Roland Garros

Ze ontsnapte in de tweede ronde aan uitschakeling, maar Kiki Bertens heeft orde op zaken gesteld in Parijs, door op indrukwekkende wijze haar derde ronde door te komen.

Foto: Getty Images

De wedstrijd Bertens-Errani wordt door alle betrokken het liefst vergeten. Het veelbesproken tweede rondeduel eindigde in een huilende Bertens, die na een slijtageslag van 3 uur en 11 minuten met een rolstoel van de baan af werd geholpen. Twijfel rondom de fysieke gesteldheid van de Wateringse voor haar volgende partij was dan ook niet verrassend. Aanvankelijk stond de wedstrijd van de nummer één van Nederland tegen Katerina Siniakova op vrijdag gepland als laatste op Court Suzanne Lenglen. Door regen liep het programma op die (en alle andere banen zonder dak) flink uit, waardoor het uitstellen van het treffen naar dag 7 geen vreemde optie was geweest. Zo ver kwam het uiteindelijk niet, aangezien Bertens en Siniakova naar Court Philippe Chatrier werden verwezen, waar Rafael Nadal korte metten had gemaakt met zijn tegenstander.
picture

Highlights | Katerina Siniakova - Kiki Bertens

Bertens werd in de eerste game gebroken onder het gesloten dak van het hoofdstadion, maar was daarna verreweg de betere speelster en won binnen 58 minuten van haar 24-jarige tegenstandster: 6-2 6-2. Na twee lange driesetters was de korte krachtmeting een geschenk uit de hemel. Het vijfde reekshoofd beaamde tegenover Eurosport dat ze de beste wedstrijd afleverde sinds haar comeback op de tour en legde uit hoe prettig het spelen is onder het dak.
picture

Roland Garros | Kiki Bertens Interview na overwinning in derde ronde

In haar eerste vierde ronde in Parijs sinds 2016 — het jaar dat ze de halve finale haalde — gaat Bertens spelen tegen Martina Trevisan. De linkshandige Italiaanse, die zich kwalificeerde voor het hoofdtoernooi, verraste achtereenvolgens Coco Gauff en twintigste reekshoofd Maria Sakkari.
Halep & Svitolina
Ook door naar de laatste 16 is Simona Halep. De Roemeense topfavoriete maakte gehakt van de buitengewoon slordige Amanda Anisimova: 6-0 6-1. Daarmee nam het eerste reekshoofd revanche voor haar verloren kwartfinale tegen de Amerikaanse tiener tijdens de editie van 2019.
picture

Roland-Garros | Highlights Simona Halep - Amanda Anisimova

De als derde gerangschikte Elina Svitolina haalde de vierde ronde via een 6-4 7-5 overwinning op de Russin Ekaterina Alexandrova, terwijl voormalig nummer vier van de wereld Caroline Garcia op Court Philippe Chatrier een fraai gevecht wist te winnen tegen Elise Mertens. De als 16e geplaatste Belgische werd op dramatische wijze met 1-6 6-4 7-5 geklopt door de thuisspeelster.
picture

Highlights | Caroline Garcia - Elise Mertens

Van de acht duels bij de mannen werden er zeven in straight sets gewonnen en kon er één vijfsetter genoteerd worden. In de meest verrassende uitslag van de dag won Hugo Gaston met 2-6 6-3 6-3 4-6 6-0 van niemand minder dan ex-kampioen Stan Wawrinka. De Zwitser maakte in zijn eerste twee rondes grote indruk, maar werd tegengehouden door de 20-jarige wildcardspeler en nummer 239 van de wereld. Gaston had nooit eerder tegenover een top50-speler gestaan, maar slaagde er toch in om de drievoudig Grand Slamkampioen te verrassen met zijn spel.
picture

Highlights | Stan Wawrinka - Hugo Gaston

Rafael Nadal en Dominic Thiem deden het aanzienlijk rustiger aan en vloerden respectievelijk Stefano Travaglia (6-1 6-4 6-0) en de als 25e geplaatste Noor Casper Ruud (6-4 6-3 6-1). Zelfs Alexander Zverev wist een keer een wedstrijd in drie sets af te ronden. De Duitser, als zesde geplaatst, was scherp in zijn 6-1 7-5 6-3 zege op voormalig halvefinalist Marco Checchinato.
picture

Highlights | Stefano Travaglia - Rafael Nadal

picture

Highlights | Jack Sock - Dominic Thiem

Vooruitblik dag 7: vijf Grand Slamkampioenen in actie
Op zaterdag 3 oktober is het belangrijk om alert te zijn op meerdere banen, aangezien niet alleen Court Philippe Chatrier (met Novak Djokovic en Sofia Kenin) Grand Slamwinnaars op het programma heeft staan. Op de overige banen komen namelijk Garbine Muguruza, Petra Kvitova en Jelena Ostapenko in actie, terwijl de nieuwe garde met Stefanos Tsitsipas, Karen Khachanov en Andrey Rublev ook terugkeert om te strijden voor een ticket naar de laatste 16 in Parijs.
Kortom, verkeerde keuzes bestaan niet op Eurosport 1, Eurosport 2 en eurosport.nl!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie