Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Iga Swiatek staat onder zware druk en lijkt geïrriteerd” – John McEnroe

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 31/05/2023 om 09:05 GMT+2

Iga Swiatek won in twee sets van Cristina Bucsa maar had vooral in de eerste set veel moeite met de Spaanse. De nummer één van de wereld leek zwaar geïrriteerd en dat viel ook John McEnroe op. Hij laat zijn licht schijnen op de concurrentiestrijd bij de vrouwen.

Roland Garros | Iga Swiatek eenvoudig langs Cristina Bucsa

Iga Swiatek bereikte de tweede ronde. Dat is natuurlijk geen verrassing, sterker nog iedereen verwacht dat ze dit toernooi wel weer zal winnen. “Dat zet haar onder zware druk”, concludeert John McEnroe.
“Iedereen verwacht dat ze dit jaar alle toernooien wint. Daardoor raakte ze in die moeizame eerste set tegen Bucsa geïrriteerd. Maar veel stress zal ze niet gehad hebben.”

‘Big 3’

Wat McEnroe wel opvalt is dat de druk op Swiatek groter is geworden. Dat komt ook door de toegenomen concurrentie. “Rybakina en Sabalenka zijn naar voren gekomen als grote kanshebbers. Zij voeren de druk op. Als Iga niet presteert staan zij klaar om het over te nemen. Er is een ware Big 3 binnen het vrouwentennis.”
De Amerikaan hoopt dan ook dat de drie topspelers de tweede week halen want de onderlinge wedstrijden gaan volgens de oud-tennisser fantastisch worden.

Favoriet

Maar ondanks de druk van Rybakina en Sabalenka is volgens Tim Henman Swiatek nog altijd de absolute topfavoriet. “We zijn nu allemaal een beetje onrustig na de uitschakeling van Medvedev. Maar Swiatek bleef rustig en won uiteindelijk zeer overtuigend de tweede set.”
“De omstandigheden waren lastig”, vervolgt de Engelsman zijn verhaal. “Maar zij weet zich eenvoudig aan te passen. Ze was een beetje nerveus na haar blessure in Rome maar ze deed het heel goed.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie