Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Kijk live naar finale bij de dames tussen Iga Swiatek en Karolina Muchova

Kevin van Nunen

Geupdate 10/06/2023 om 15:11 GMT+2

De finale bij Roland Garros gaat zaterdag tussen een bekend en een onbekend gezicht. Iga Swiatek jaagt op haar derde titel op het gravel terwijl Karolina Muchova in Parijs een sprookje beleeft en zich tot de eindstrijd knokte. Het eerste punt wordt rond 15:00 uur gespeeld. Kijk live naar de finale bij de dames op Eurosport of kies voor een reclamevrije livestream op discovery+.

Roland Garros | Iga Swiatek wordt eindelijk gepusht, maar wint toch van Beatriz Haddad Maia

Swiatek krijgt op het Court Philippe-Chatrier de kans om haar vierde Grand Slam te winnen, waarmee ze op haar 22ste de jongste speler sinds Serena Williams kan worden die kwartet heeft. Voor Muchova is het bereiken van de finale na afgerekend te hebben met onwijs veel blessureleed al een bonus op zich.
Dit betekent niet dat de Tsjechische zich zomaar overgeeft, maar feit is dat Swiatek als grote favoriete de baan betreedt. De Poolse is de afgelopen twee weken op Roland Garros amper getest en deelde de ene na de andere bagel uit. Daar komt bij dat ze amper een finale verliest, laat staan op gravel.
picture

Roland Garros | Karolina Muchová wint waanzinnige halve finale van Aryna Sabalenka

Overuren voor Muchova

Waar het voor Swiatek een ‘walk in the park’ was, draaide de ongeplaatste Muchova (26) overuren. Zeker in de zinderende halve finale tegen Aryna Sabalenka, die ze verrassend genoeg wist te elimineren. Dat dit gebeurde met de setstanden 7-6(5) 6-7(5) 7-5 zegt genoeg… het moest uit haar tenen komen en vergeet niet dat ze op 2-5 in de derde set een matchpoint moest zien te redden!
“Mijn hoofd is in de wolken, maar mijn lichaam moet herstellen”, merkte een dolblije Muchova gevat op toen de halve finale eindelijk ten einde was gekomen. Het valt inderdaad te hopen dat ze is hersteld, want tegen Swiatek moet je op de toppen van je kunnen zijn.
picture

Roland Garros | “Blij dat ik hier altijd zo goed speel” – Iga Swiatek na opnieuw bereiken finale

Prijzengeld

Voor de winnares van Roland Garros ligt behalve de Coupe Suzanne-Lenglen overigens ook een cheque klaar met een waarde van 2,3 miljoen euro. De verliezend finalist moet het doen met zo’n 1,5 miljoen euro en dat valt natuurlijk ook niet tegen.
picture

Roland Garros | "Hoofd is in de wolken, lichaam moet herstellen" - Muchová na bereiken finale

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie