Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Radwanska lovend over Swiatek - "Er is geen speler die haar niveau kan benaderen"

Maurits ten Kate

Geupdate 08/06/2023 om 15:45 GMT+2

Iga Swiatek domineert voorlopig op Roland Garros. De nummer één van de wereld stond slechts 15 games af in vijf wedstrijden. Ook Coco Gauff moest geloven aan de dadendrang van de Poolse. Voormalig tennisprof Agnieszka Radwanska is erg onder de indruk van het spel van haar landgenote en gelooft niet dat iemand Swiatek nog van een derde titel in Parijs kan weerhouden.

Iga Świątek en Agnieszka Radwańska tijdens een benefietwedstrijd voor de slchtoffers in Oekraine.

Foto: Eurosport

"Ik weet niet hoe sommige meiden moeten spelen om zelfs maar in de buurt te komen van het winnen van een set. Op dit moment zie ik geen enkele speelster die het niveau van Iga ook maar enigszins benadert", aldus de voormalige nummer twee van de wereld.
"Ik vind haar enorm constant. Ze is vanaf het eerste punt van de wedstrijd enorm gefocust en ze voelt zich duidelijk erg sterk. Haar ballen hebben ongelofelijk veel power."
"Haar spinballen met haar forehand zijn gewoon 'killing' voor al die meiden. Je ziet gewoon dat ze niet weten wat ze ermee aan moeten. Daarom zien we zulke grote overwinningen van haar", aldus Radwanska.
picture

Roland Garros | Swiatek soeverein naar halve finales ondanks kranig verweer Gauff

Haddad Maia

De huidige nummer één van de wereld is door haar halvefinaleplek de jongste speelster sinds Martina Hingis die voor de derde keer in de halve finale in Parijs staat.
In die halve finale, die donderdag wordt gespeeld, wacht Beatriz Haddad Maia voor de Poolse. De Braziliaanse versloeg in de vorige ronde de als zevende geplaatste Tunesische Ons Jabeur in drie sets.
In het enige duel dat de twee tot nu toe met elkaar uitvochten was de Braziliaanse de sterkste. Op het hardcourttoernooi van Toronto won Haddad Maia in drie sets van Swiatek. Het werd 6-4, 3-6 en 7-5 voor de huidige nummer veertien van de wereld.
picture

Roland Garros | Haddad Maia overleeft sterk begin Jabeur en is halvefinaliste in Parijs

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie