Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Swiatek moet een slechte dag hebben wil Muchova kans maken” - Mats Wilander

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 10/06/2023 om 09:11 GMT+2

Zaterdagmiddag staat de vrouwenfinale op Roland Garros op het programma. Mats Wilander en Alex Corretja zien natuurlijk maar één favoriet. Ze bespreken hoe Swiatek eventueel zou kunnen verliezen van Muchová en waar de kansen liggen voor de Tsjechische.

Roland Garros | Voorbeschouwing op de vrouwenfinale met Wilander en Corretja

Een grote kans maakt ze niet denken de heren als het gaat over de kansen van Karolina Muchová. Iga Swiatek is nog altijd ongenaakbaar en Mats Wilander en Alex Corretja denken dat dit ook zaterdagmiddag het geval gaat zijn.
“Iga Swiatek speelt ook altijd goed in finales”, constateert Wilander. “Haar tegenstanders zijn altijd bang om tegen haar te spelen. Dat zie je terug in het spel.”
picture

Roland Garros | Bekijk de hoogtepunten van de halve finale tussen Iga Swiatek en Beatriz Haddad Maia

Kansen

Toch ziet Corretja kleine kansjes voor Muchová. “Iga zal de druk voelen. Dan moet je iets doen waar ze zich niet comfortabel bij voelt in de hoop dat ze gaat wanhopen.”
De oud-tennisser noemt een voorbeeld. “Als je ergens punten kans scoren is het op haar forehand. Punten die van forehand naar forehand gaan moet Karolina pakken. Zolang ze maar wegblijft van de backhand van Iga.”
picture

Roland Garros | Swiatek soeverein naar halve finales ondanks kranig verweer Gauff

Ongenaakbaar

Mats Wilander is minder positief gestemd. “Swiatek moet een slechte dag hebben wil Muchova kans maken.” Maar in tegenstelling tot vorig jaar is de Poolse niet helemaal ongenaakbaar.
“Vorig jaar had je helemaal de uitslag al weg kunnen zetten maar nu hebben we wel gezien dat ze niet alles wint. Dat zien tegenstanders ook. Maar toch verwacht ik dat het een zege voor Iga gaat worden.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie