Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Swiatek soeverein naar halve finales ondanks kranig verweer Gauff

Menno Waebeke

Geupdate 07/06/2023 om 16:05 GMT+2

Iga Swiatek heeft zich woensdagmiddag voor de derde keer in haar loopbaan geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De titelverdediger was met 6-4 en 6-2 te sterk voor de negentienjarige Coco Gauff. De Amerikaanse bood Swiatek flink wat tegenstand, kreeg enkele kansen om de wedstrijd te kantelen, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de nummer een van de wereld.

Roland Garros | Swiatek soeverein naar halve finales ondanks kranig verweer Gauff

Iga Swiatek had in de eerste vier partijen samen in totaal slechts vier uur op de baan gestaan en ook tegen het Amerikaanse toptalent Coco Gauff liet de Poolse haar klasse zien. Swiatek verzilverde een eerste breakpoint, maar kreeg daarna voor het eerst dit toernooi te maken met fikse tegenstand.
Met een aantal prachtige punten brak Gauff de topfavoriet direct terug en dus leek een spannende wedstrijd in het verschiet te liggen. Op 5-4 schakelde Swiatek echter een tandje bij en met een love-game brak ze Gauff voor de tweede keer en haalde zo de eerste set binnen.

Gauff mist kansen

In de tweede set had Gauff een aantal grote kansen om op een break voor te komen, maar de drie breakkansen waren niet aan de huidige nummer drie van de wereld besteed. Swiatek ontsnapte en verzilverde zelf haar eerste breakpoint gelijk. Het moraal was toen gebroken bij Gauff en de Poolse kon de partij eenvoudig uitspelen.


Swiatek treft vrijdag in de halve finale Beatriz Haddad Maia. De Braziliaanse was in drie sets te sterk voor een van de schaduwfavorieten op de zege, Ons Jabeur.
picture

Roland Garros | Haddad Maia overleeft sterk begin Jabeur en is halvefinaliste in Parijs

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie