Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Round-up: Roland Garros dag 1

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/05/2019 om 19:35 GMT+2

Roland Garros is eindelijk begonnen en op de eerste dag hebben we tot dusver al wat grote namen in actie gezien. Dit is wat er tot dusver vandaag is gebeurd op het gravel van Parijs.

Roger Federer

Foto: Eurosport

Kerber met pijn naar huis

Angelique Kerber mocht het toernooi op het Court Philippe Chatrier beginnen om 11.00 uur, maar tegen de Russische Anastasia Potapova werd het nooit echt een wedstrijd. Kerber, als vijfde geplaatst, had overduidelijk last van een blessure aan haar been en kon daardoor nooit in haar spel komen. Potapova maakte daar slim gebruik van en wist het karwei in twee sets te klaren: 4-6, 2-6.

Federer terug met winst

Roger Federer is terug in Parijs! De publiekslieveling uit Zwitserland, sinds 2015 niet meer actief op Roland Garros, mocht het in de eerste ronde opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Sonego. Een regelmatige overwinning voor Federer, 6-2, 6-4, 6-4. In de volgende ronde wacht de Duitser Oscar Otte.
picture

Succesvolle comeback voor Federer in de eerste ronde

Stefanos Tsitsipas geeft visitekaartje af

Stefanos Tsitsipas was vorig jaar nog een relatief anonieme speler maar zijn carrière zou niet veel later ontploffen door zijn zege tegen Nadal op Wimbledon. Inmiddels wordt de jonge Griek tot de echt grote namen gerekend en is hij als zesde geplaatst in Parijs. In de eerste ronde nam hij het op tegen de Duitser Maximilian Marterer en zette een indrukwekkende prestatie neer: Een overwinning in straight sets zonder ook maar één breakpunt toe te hoeven staan, 6-2, 6-2, 7-6 (4). Tsitsipas neemt het in de volgende ronde op tegen de Boliviaan Hugo Bellien.
picture

Goed begin voor Tsitsipas

Cilic rekent af met Fabbiano

Marin Cilic kende geen problemen in zijn eerste partij tegen de Italiaan Thomas Fabbiano. Hoewel de beruchte service van Cilic bij vlagen haperde was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot: 6-3, 7-5, 6-1. In de volgende ronde staat er een kraker op het programma tegen Grigor Dimitrov.

Muguruza net op tijd bij de les

Bij de vrouwen had Garbiñe Muguruza één set en een beetje nodig om op gang te komen tegen de Amerikaanse Taylor Townsend. Townsend won de eerste set en brak Muguruza direct in de tweede set, maar toen stelde de Spaanse orde op zaken. Ze stond in het restant van de wedstrijd nog maar drie games af: 5-7, 6-2, 6-2. In de volgende ronde stuit Muguruza op Johanna Larsson.

Regelmatige overwinning voor Nishikori

Kei Nishikori (als zevende geplaatst in Parijs) nam het op tegen de Franse qualifier Quentin Halys. Een regelmatige overwinning voor Nishikori (6-2, 6-3, 6-4) die in de volgende ronde mogelijk Jo-Wilfried Tsonga treft.

Roland Garros al voorbij voor Cecchinato

Marco Cecchinato heeft zijn goede prestaties van vorig jaar geen vervolg kunnen geven. Waar de Italiaan vorig jaar nog onder andere Novak Djokovic versloeg en de halve finale bereikte bleek dit jaar de eerste ronde het eindstation. Tegen de Franse veteraan Nicolas Mahut kwam hij aanvankelijk nog op een 2-0 voorsprong in sets maar na vijf sets ging Mahut er toch met de zege vandoor: 6-2, 7-6 (6), 4-6, 2-6, 4-6.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie