Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Coach van Ruud hoopt dat eerdere finales zijn pupil gaan helpen

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 11/06/2023 om 08:59 GMT+2

Casper Ruud staat zondagmiddag voor een derde keer in de finale van een grand slam. Die ervaringen moet hij meenemen wil hij Novak Djokovic verslaan. Het gaat een lastige klus worden voor de Noor weet ook zijn coach Pedro Clar.

Roland Garros | “Proberen ervan te genieten” – Casper Ruud bereikt twee jaar op rij finale

Het duurde dit seizoen even tot Casper Ruud zijn niveau van vorig jaar evenaarde. Toen verloor hij twee finales. Op Roland Garros was Rafael Nadal te sterk. Bij de US Open moest hij zijn meerdere erkennen in Carlos Alcaraz.
Nu wacht een volgende topper in de finale. Novak Djokovic is zijn tegenstander op Roland Garros. De coach van Casper Ruud blikt exclusief vooruit bij Eurosport op de finale van zijn pupil.
picture

Roland Garros | Casper Ruud laat niks heel van Alexander Zverev – speelt finale tegen Novak Djokovic

Geschiedenis

Volgens Pedro Clar hebben ze een plan voorbereid om Djokovic pijn te doen. “Zonder duidelijk plan ga je ook niet winnen van Novak. Hij is overtuigd van het plan en dat is ook nodig om te kunnen winnen.”
Maar zelfs dan moet alles kloppen weet de Spanjaard. “Er wordt het maximale gevraagd. Kan je dat niet leveren dan wordt het een lastig verhaal. Maar we kunnen geschiedenis schrijven.”
picture

Roland Garros | “De nummer één-positie blijft een droom” - Casper Ruud kiest tussen tennis of golf

Voorbeeld

Na twee verloren finales hopen Ruud en zijn coach op driemaal is scheepsrecht. Verrassingen zijn er niet meer voor de Noor. “Het mentale en emotionele aspect rondom een finale heeft hij nu twee keer meegemaakt. Die ervaringen zullen hem helpen om rustig in zijn spel te komen.”
Verder keek Clar terug op de carrière van Ruud tot nu toe. “In 2018 was hij nog helemaal niet bekend met het ATP-circuit. Nu vijf jaar later staan we in grand slam-finales. Hij is een voorbeeld voor alle kinderen die ook dit willen bereiken.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie