Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Het wordt een vijf uur durende strijd” - Wilander over halve finale Ruud-Zverev

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 09/06/2023 om 11:06 GMT+2

Casper Ruud en Alexander Zverev gaan vrijdagavond de strijd met elkaar aan in de halve finale van Roland Garros. Ruud bereikte vorig jaar de finale en voor Zverev wordt het zijn derde halve finale op rij in Parijs. De verschillen tussen beide topspelers lijken klein, maar Mats Wilander ziet toch Ruud als de lichte favoriet. De Eurosport-expert verwacht een lange en fysiek zware partij.

Roland Garros | “Het wordt een vijf uur durende strijd” - Wilander over halve finale Ruud-Zverev

Het worden op Roland Garros twee halve finales om van te smullen voor de tennisliefhebbers. Natuurlijk is er eerst het topaffiche tussen Novak Djokovic en Carlos Alcaraz. Een wedstrijd tussen twee verschillende generaties waar veel van wordt verwacht. Maar in de onderste helft staan Ruud en Zverev tegenover elkaar, een misschien toch wel verrassende halve finale voor sommige tennisfans.
Zverev liep vorig jaar in zijn halvefinalepartij tegen Rafael Nadal een verschrikkelijke blessure op. De Duitser scheurde zijn enkelbanden af en moest Court-Philippe Chatrier verlaten in een rolstoel. De voormalig nummer twee van de wereld speelde vervolgens een half jaar lang niet, maar in Parijs lijkt hij zijn vorm hervonden te hebben. Ruud heeft voor zijn doen ook een matig seizoen, maar hij pakte nog wel een ATP-titel in Estoril.
picture

Roland Garros | Masts Wilander over sterke Ruud tegen een mindere Rune

Ruud

Voor Ruud en Zverev is halve finale op Roland Garros duidelijk het beste resultaat van hun seizoen. De 24-jarige Noor ontdeed zich makkelijker dan verwacht van Holger Rune in de kwartfinale op het Parijse gravel. Rune noemde zijn tegenstander “een van de besten van de wereld” en Wilander is het hier zeker mee eens. “Casper speelde tegen Rune geweldig en vooral zijn service liep erg goed.”
Wilander wijst op het geweldige doorbraakjaar van Ruud. “Casper kon de nummer één van de wereld zijn geworden. Hij was in de US Open-finale tegen Alcaraz slechts één punt verwijderd van een 2-1 in sets voorsprong. Ruud haalde daarvoor ook nog de Roland Garros-finale, dus hij is zeker een van de beste spelers van de wereld.”
picture

Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem

Favoriet?

Wilander geeft aan dat de halve finale voor Ruud en Zverev hun grootste test wordt. “Zverev speelde al veel belangrijke wedstrijden, zoals de US Open-finale in 2020 tegen Dominic Thiem. Hij stond in die partij nog met 2-0 in sets voor…, maar dit wordt ook zijn derde halve finale op een rij tijdens Roland Garros. Sascha wordt dus een heel moeilijke tegenstander voor Ruud.”
“Als Ruud in de rally’s kan komen, denk ik dat hij een goede kans maakt op de overwinning. Zverev heeft wel het voordeel van een sterke service en dat is een groot wapen voor hem. De opslag van Sascha wordt dus zeker belangrijk, maar Casper begint de wedstrijd als de lichte favoriet.”
picture

Hoogtepunten Rune - Ruud - Roland-Garros

Verwachtingen

Wilander denkt dat de tennisfans veel zware rally’s vanaf de baseline kunnen verwachten. “Ruud en Zverev komen niet snel aan het net en ze spelen dus niet heel veel voorwaarts. Het zijn wel echte spelers die het punt proberen te dicteren vanuit het achterveld, dus het publiek kan veel harde slagen verwachten.”
“Ruud gaat zijn best doen om zijn forehand in stelling te brengen en daarom moet hij veel om zijn backhand heen lopen. Sascha is natuurlijk erg lang en hij beweegt goed over de baan. Hij staat ook vaak diep in het achterveld en Casper gaat daarom hier en daar een dropshot proberen. De tactieken lijken al gemaakt te zijn en het wordt een fysiek zware wedstrijd. Beide mannen moeten voorbereid zijn op een vier of vijf uur durende strijd”, aldus Wilander.
picture

Hoogtepunten Zverev - Etcheverry - Roland-Garros

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie