Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Mats Wilander blikt vooruit op halve finale tussen Djokovic en Alcaraz

Yannick Wezenbeek

Geupdate 09/06/2023 om 08:51 GMT+2

Het affiche is prachtig en iedereen kijkt uit naar Djokovic tegen Alcaraz. De twee beste tennissers van het moment staan tegenover elkaar in de halve finale op Roland Garros. Genoeg om over te praten en dat doet Mats Wilander uitgebreid. Hij gaat in op de tactieken, tiebreaks en de eventuele finale. “De finale is nog geen gespeelde wedstrijd."

Roland Garros | Heeft Novak Djokovic eigenlijk wel zwakke plekken?

Novak Djokovic neemt het vrijdagmiddag in de halve finale op tegen Carlos Alcaraz. Vraag het de kenners en niemand kan een voorspelling doen. Ook Mats Wilander vindt het lastig.
De oud-tennisser geeft aan dat beide heren weinig zwaktes kennen en het elkaar erg lastig gaan maken. Wat uitgebreider gaat hij in op wat hij denkt dat de tactiek gaat zijn in de wedstrijd.

Tactieken

“Novak Djokovic heeft eigenlijk maar één taak. Dat is wegblijven van de forehand van Carlos Alcaraz. Dat is de kracht van de Spanjaard. Daarmee kan hij Novak flink pijn doen.”
Maar ook voor Alcaraz heeft hij een tip. “Carlos moet wegblijven van de onnodige fouten. Zodra hij die maakt zal Novak toeslaan. Maar als hij in de rally’s blijft heeft hij een goede kans.”
picture

Roland Garros | Mats Wilander bespreekt de tactieken voor Djokovic en Alcaraz

Tiebreaks

De statistieken zijn inmiddels ongekend. Maar kom je in een tiebreak tegen Novak Djokovic dan heb je eigenlijk al verloren. Dit decennia is er niemand beter in tiebreaks dan de Serviër en ook deze Roland Garros won hij al zijn vijf de tiebreaks.
“Er zijn twee dingen waardoor hij goed is in een tiebreak”, legt Wilander uit. “Hij heeft een goede return en blijft vaak lang in rally’s. Dat is in een tiebreak cruciaal want daarin mag je geen gratis punten weggeven.”
“Daarnaast is Djokovic mentaal gezien de sterkste speler. Je moet in een tiebreak ook mentaal sterk zijn. Met één keer pech sta je een minibreak achter. Maar Novak is daarin niet gek te krijgen.”
picture

Roland Garros | Waarom is Djokovic zo goed in tiebreaks?

Finale

Op papier is de wedstrijd tussen Djokovic en Alcaraz de finale. Maar de winnaar van deze halve eindstrijd heeft nog niet zomaar de finale gewonnen volgens Wilander.
“Alexander Zverev is op de weg terug en zonder Nadal is Ruud één van de beste gravelspelers. De finale is sowieso nog geen gespeelde wedstrijd.”
picture

Roland Garros | Mats Wilander kijkt alvast vooruit naar een mogelijke finale

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie