Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Novak Djokovic kan zomaar 26 of 27 Grand Slam-titels winnen” - Mats Wilander

Wesley Schreurs

Geupdate 12/06/2023 om 22:51 GMT+2

Novak Djokovic won op Roland Garros zijn 23ste Grand Slam-titel en daarmee is de Serviër definitief ook Rafael Nadal voorbij. Djokovic is opnieuw weer de nieuwe nummer één van de wereld en over drie weken is hij op Wimbledon de absolute favoriet. Eurosport-analisten Tim Henman, Mats Wilander en Barbara Schett denken dat Djokovic misschien wel “beter is dan ooit”.

Roland Garros | Bekijk in samenvatting hoe Djokovic zijn 23ste Grand Slam verovert

Djokovic versloeg Ruud overtuigend in drie sets met 7-6 (1) 6-3 7-5. De Noor verweerde zich kranig en speelde goed, maar de 36-jarige topspeler was een klasse apart. De tennisliefhebbers zullen langzaam misschien wel terugdenken aan twee jaar geleden, want toen kon Nole tijdens de US Open zijn vierde major van het jaar winnen, de zogeheten ‘Calendar Slam’. Djokovic bezweek echter onder de druk en verloor in drie sets van Daniil Medvedev.
Djokovic kende dit seizoen wel wat moeilijkheden met een terugkerende elleboogblessure en een matig gravelseizoen in aanloop naar Roland Garros. De winnaar van 23 Grand Slam-titels piekt daarentegen toch altijd weer op de belangrijkste momenten. Djokovic won de Australian Open op overtuigende wijze door slechts één set te verliezen en op het Parijse gravel bleef het ook maar tot twee verloren sets.
picture

Roland Garros | Wilander over toekomst Djokovic - “Hij is nog lang niet klaar”

Verbetering

Het is voor Wilander, Schett en Henman duidelijk dat Djokovic zijn spel op de een of andere manier nog verder verbeterde. Henman vindt het bijzonder knap en zelfs eng hoe Djokovic beter speelt dan ooit. “Novak slaat de bal harder, hij maakt nog steeds bijna geen fouten en hij beweegt beter dan ooit. Zijn dropshot gebruikt hij slim en hij is comfortabeler aan het net.”
picture

Roland Garros | Mogen we Djokovic nu GOAT noemen? - “Zeg maar gewoon Novak”

Margaret Court

Margaret Court won maar liefst 24 Grand Slam-titels en daarmee staat ze bovenaan de lijst qua eindzeges. Henman weet zeker dat dit aantal het volgende doelwit van Djokovic wordt. “Novak is altijd open geweest over de cijfers en hij is nu Nadal voorbijgestreefd als het gaat om gewonnen majors. Hij staat nu op 23 en Margaret Court won 24 Grand Slams. Dit aantal verbeteren wordt zijn nieuwe doelwit.”
“Djokovic gaat slim om met zijn schema en zijn carrière wordt bepaald door de vier Grand Slams. Het gaat allemaal om zijn voorbereiding en de manier waarop hij naar de vier prestigieuze toernooien toewerkt. Wimbledon begint al over drie weken en hij is daar de grote favoriet. Ik denk dat hij zijn achtste Wimbledon-titel gaat winnen”, zei Henman.
picture

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Djokovic zijn zevende kroon verovert

Wimbledon

Wilander is het ermee eens dat Djokovic de absolute favoriet is om op Wimbledon zijn 24e Grand Slam-titel te veroveren. “We hebben het er altijd over gehad of Novak de 23 gaat halen en het is ongelooflijk dat het nu is gebeurd. Het was hem niet gelukt zonder Roger Federer en Rafa die hem bleven pushen om zijn spel te verbeteren.”
“Hij is nog steeds zo goed als blessurevrij en op elke ondergrond speelt hij geweldig tennis. Het lijkt bij 23 titels niet te stoppen en ik zie hem ook op Wimbledon en de US Open zegevieren. Ik zou graag willen weten hoeveel Grand Slams hij uiteindelijk wint, want de teller kan zomaar doorgaan tot 26 of 27”, volgens Wilander.
picture

Roland Garros | Fenomenale Djokovic klopt Nadal in historisch duel

GOAT-discussie

John McEnroe probeerde voorafgaand aan de Roland Garros-finale een einde te maken aan de eindeloze GOAT-discussie in het mannentennis. “Ik heb voor iedere tennisliefhebber een eerlijke uitkomst. Nadal is de beste ooit op gravel, Djokovic op hardcourt en Federer op gras. Ik zou dit zeggen om ze alle drie eer aan te doen.”
“Djokovic won natuurlijk wel meer onderlinge ontmoetingen van Nadal en Federer. Hij staat ook langer op die nummer één-positie en hij is nog steeds ongelooflijk goed. Ik denk dat het vrij duidelijk is dat Novak alleen nog maar om meer Grand Slam-titels geeft en dat hij alle records in handen wil hebben. Het legt meer druk op je, maar hij is mentaal en fysiek nog zo geweldig”, aldus McEnroe.
picture

Roland Garros | Alcaraz verslaat wetten van zwaartekracht en maakt onmogelijk punt tegen Djokovic

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie