Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Liveblog en speelschema dag 2 - Van de Zandschulp in actie, maar bovenal Zverev-Nadal!

Kevin Van Nunen

Geupdate 27/05/2024 om 23:12 GMT+2

Het is maandag tijd voor dé partij op Roland Garros waar al sinds de loting over wordt gesproken… en waar de hele wereld naar uitkijkt. We hebben het natuurlijk over Alexander Zverev versus Rafael Nadal. De veertienvoudig winnaar van de Grand Slam op gravel keert terug in zijn koninkrijk genaamd Philippe Chatrier. Ook Botic van de Zandschulp komt in actie. Volg het liveblog van Eurosport!

Roland Garros | Jesper de Jong slaat zich op fraaie wijze naar setwinst vs Draper

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Roland Garros dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Parijs. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

Monfils maakt Franse publiek blij

Gaël Monfils staat op zijn 37ste nog maar eens in de tweede ronde van Roland Garros. De Fransman doet tijdens de avondsessie precies wat het Franse publiek wil en boekt een knappe overwinning. Dit is precies waar hij het voor doet!

Kansloze nederlaag voor Van de Zandschulp tegen Fognini

Het zit erop voor Botic van de Zandschulp, die de negatieve spiraal in ieder geval nu op Roland Garros niet weet te doorbreken. Hij gaat er kansloos af tegen Fabio Fognini. Het wordt 1-6 1-6 5-7 en eigenlijk was het ook in set drie een kwestie van afwachten tot de Italiaan het verschil maakte.
picture

Roland Garros | Van de Zandschulp wint nauwelijks een game tegen Fognini - problemen met enkel

Van de Zandschulp vraagt om fysio

Het ziet er slecht uit voor Van de Zandschulp. Hij dreigt ook de tweede set kansloos te verliezen en vraagt om assistentie van de fysio. De boel wordt stevig ingetapet en het valt te hopen dat hij enig weerwerk kan bieden, anders wordt de situatie uitzichtloos.

Van de Zandschulp kansloos in eerste set

In sneltreinvaart staat Van de Zandschulp op achterstand. Het frivole spelletje van Fognini is er duidelijk te veel aan. Zes van de eerste zeven games gaan de kant op van de Italiaan, die er ogenschijnlijk niet eens veel moeite voor hoeft te doen. Werk aan de winkel!

Van de Zandschulp na lang wachten op de baan

Ondertussen is ook Botic van de Zandschulp – na een lange dag – eindelijk aan zijn partij in de eerste ronde begonnen. De Nederlander neemt het op tegen Fabio Fognini. De Italiaan is een gevaarlijke klant, maar op zijn retour en fysiek niet altijd de sterkste. Van de Zandschulp incasseerde een vroege break, maar doet zojuist iets terug: 1-2.

Avondsessie met Monfils vs Seyboth Wild

Het tijdperk-Nadal op Roland Garros lijkt ten einde. Zijn plaats op het centre court wordt voor nu ingenomen door Monfils en Seyboth Wild. Als die twee meer van zulke punten gaan spelen, staat ons nog iets leuks te wachten. De Braziliaan stuntte vorig jaar in de eerste ronde tegen Daniil Medvedev.

Nadal neemt nog geen definitief afscheid van Roland Garros

Rafael Nadal heeft na zijn nederlaag op Roland Garros de deur op een kiertje gehouden voor meer. De Spanjaard durf nog niet uit te sluiten dat hij ook volgend jaar van de partij is, al lijkt het er sterk op dat 2024 zijn laatste jaar op de tour wordt. Van een definitief afscheid was in Parijs dus nog geen sprake, zo bleek toen Nadal als verliezer tijdens een bijzonder moment het publiek toesprak.
picture

Roland Garros | Rafael Nadal houdt de deur open - “Ik weet niet of dit de laatste keer was”

Zverev wint

Het wordt 6-3 in de laatste set.
picture

Roland Garros | Het matchpoint van Zverev die wint van Nadal

Zverev op de rand van winst

Zverev breekt Nadal en houdt met veel moeite ook zijn eigen servicegame. Het is 5-3 voor de Duitser in de derde set.
picture

Roland Garros | Rafael Nadal en Alexander Zverev slaan kort na elkaar wereldbal - Duitser breakt

Zverev laat kansen liggen

Op een 2-2 stand krijgt Zverev maar liefst veer breekkansen, maar Nadal blijft knokken en haalt de game binnen.

Nadal slaat toe

Hij breekt Zverev in de tweede game van de derde set. De Spanjaard weigert om zich over te geven.

Nadal blijft overeind

In de eerste game van de derde set lijkt Nadal definitief te capituleren, maar vanaf 15-40 is het spel ineens weer uitstekend. Hij houdt zijn eigen game.

Umpire deelt per ongeluk kopstoot uit aan Avdeeva

picture

Roland Garros | Avdeeva krijgt onbedoeld kopstoot van umpire - curieus moment vs Gauff

De tweede set is voor Zverev

Tiebreak

Een tiebreak moet de beslissing brengen in set 2.

Nadal kan de set niet uitserveren

Op 5-4 heeft Nadal de kans om de tweede set binnen te halen. Zverev speelt echter zijn beste game van de wedstrijd en maakt er 5-5 van.

Nadal breekt Zverev

De tweede set leek vroeg de kant van Zverev op te vallen. Nadal redt zichzelf echter knap en plaats een game later zijn eerste breek van de wedstrijd.

Eerste set is voor Zverev

Zverev krijgt tot drie keer toe de kans om de set op de service van Nadal te beslissen. Bij de derde keer is het raak. De eerste set is voor de Duitser.
picture

Roland Garros | Zverev wint de eerste set tegen Nadal

Nadal toont licht herstel

De Spanjaard begint steeds beter te spelen. Er waren zelfs breekkansen, maar deze werden niet benut. Het is 4-3 voor Zverev in set 1.

Dramatische openingsgame nadal

Publiek op de banken voor erelijst Nadal

picture

Roland Garros | Speaker somt nog één keer erelijst Rafael Nadal op - publiek gaat uit zijn dak

Zverev vs Nadal op punt van beginnen

Stop met wat je aan het doen bent, want er staat iets beters op het programma. Namelijk Alexander Zverev vs Rafael Nadal! Kijk nog zeker één keer naar de gravelkoning aan het werk in zijn koninkrijk, namelijk het centre court van Roland Garros. Nadal op Philippe-Chatrier. Wat er ook gebeurt, koester het moment.
picture

Roland Garros | Geniet nog één keer van de opkomst van gravelkoning Rafael Nadal

Swiatek in een uurtje klaar - verliest drie games

Iga Swiatek staat in de tweede ronde van Roland Garros. Dat mag geen verrassing heten. Dat ze in een uurtje klaar was ook niet. Maar dat ze drie games afstond aan Leolia Jeanjean? Nou, dat is best opmerkelijk. Swiatek deelde voor de verandering dus geen bagel uit.

Swiatek begint niet met bagel

Iga’s Bakery kent aangepaste openingstijden in Parijs vandaag. Tegenstandster Jeanjean is maar wat blij want ze trekt de derde game binnen en staat op het scorebord tegen de gedoodverfde favoriete.

Sinner eenvoudig langs Eubanks

Jannik Sinner liet nog niet zijn topvorm zien, maar dat was vandaag ook niet nodig. Christopher Eubanks gaat er in drie sets af tegen de Italiaanse nummer twee van de wereld.


Jabeur komt door de eerste ronde

6-3 6-2. Dat zijn de cijfers waarmee Ons Jabeur zich kwalificeert voor de tweede ronde. De Tunesische is veel te sterk voor Sachia Vickery. Is dit de start van iets moois voor Jabeur? Ze weet wat minder ogen op zich gericht en gedijt daar wellicht beter bij.

Sinner in drie sets klaar met Eubanks

Dat was een makkie voor Jannik Sinner, in de eerste ronde van Roland Garros. De Italiaan bezorgt zijn heup bepaald geen overuren. Sinner verslaat Eubanks nog niet eens heel overtuigend, maar wel met groot gemak, in straight sets: 6-3 6-3 6-4.

Sinner komt op voorsprong tegen Eubanks

De Carota Boys zijn inmiddels binnen en hoewel Sinner prompt werd gebroken, pakt hij vrij overtuigend de eerste set versus Eubanks. Dat dit gebeurt via een dubbele fout is wellicht veelzeggend. De service van Eubanks loopt voor geen meter.

Sinner begonnen aan zijn Roland Garros

Hij moet het nog even doen zonder de Carota Boys, maar ook voor Jannik Sinner is Roland Garros begonnen. Sinner speelt in de eerste ronde tegen Christopher Eubanks, wat een lastige klant kan zijn. Maar in principe moet Sinner deze klus klaren, toch? Met of zonder wortels op de tribune.

Zverev vs Nadal affiche van het jaar?

De aanwezigen konden hun schrik niet onderdrukken toen het affiche Zverev vs Nadal uit de koker rolde bij de loting. Het is al dagen de partij waar door iedereen naar wordt afgeteld. Wanneer speelt Nadal zijn eerste ronde op Roland Garros 2024? Het antwoord luidt maandagmiddag.
Het is altijd lastig aan te geven hoe laat een partij precies begint, maar Zverev-Nadal staat op het rooster als derde partij op het centre court. Ons Jabeur en Iga Swiatek vormen het voorprogramma, daarna is het de beurt aan dé kraker in de openingsronde. Een voorzichtige schatting is dat Zverev en Nadal tussen 15:00 en 16:00 uur beginnen.
picture

Roland Garros | Punt van toernooi al gemaakt in kwalificatie? Agamenone slaat tweener langs Thiem

Volop favorieten met Sinner, Swiatek en Gauff

Er komen meer grote namen in actie. Jabeur en Swiatek dus. Maar wat te denken van de avondsessie met Gael Monfils en Thiago Seyboth Wild? Monfils speelt altijd spectacaulair tennis en de Braziliaan stuntte vorig jaar door Medvedev te verslaan. Verder spelen Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Coco Gauff en Maria Sakkari dus aan toppers en (schaduw)favorieten geen gebrek!
Ook niet onbelangrijk is de partij van Botic van de Zandschulp. Van de Zandschulp is vastberaden om weer eens een goed resultaat neer te zetten. Als hij ergens behoefte aan heeft… opponent Fabio Fognini lijkt op zijn retour, maar blijft een gevaarlijke klant. Het zal er dus om spannen. Van de Zandschulp speelt de derde partij op baan 13… wat zou kunnen clashen met Nadal vs Zverev.
picture

Roland Garros | Veel gejoel en ophef rondom laatste services Paire - verlies in kwalificatie

Speelschema en tijden dag 2 Roland Garros

De eerste partijen starten om 11:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.
Court Philippe-Chatrier
Vickery (WC) - Jabeur (8) - vanaf 12:00 uur
Swiatek (1) - Jeanjean (Q)
Zverev (4) - Nadal
Monfils - Seyboth Wild - niet voor 20:15 uur
Court Suzanne-Lenglen
Eubanks - Sinner (2)
Fucsovics - Tsitsipas (9)
Gauff (3) - Avdeeva (Q)
Svitolina (15) - Pliskova
Court Simonne-Mathieu
Masarova - Vondrousova (5)
Arnaldi - Fils (29)
Sakkari (6) - Gracheva
Koepfer - Medvedev (5)
Court 14
Shelton (15) - Gaston
Kalinskaya (22)  Burel
Van Assche - Shapovalov
Ferro - Parry
Court 7
Saville - Paolini (12)
Khachahnov (18) - Nagal
Fernandez (31) - Ponchet
Cachin - Paul (14)
Court 6
Nishioka - Auger-Aliassime (21)
Collins (11) - Dolehide
Bellucci (Q) - Tiafoe (25)
Cocciaretto - Haddad Maia (13)
Court 4
Potapova - Rakhimova
Kovalik (LL) - Giron
Misolic (Q) - Virtanen
Dart - Noskova (27)
Court 5
Shevchenko - Karatsev
Kalinina - Osorio
Starodubtseva (Q) - Bucsa
Lajovic - Safiullin
Court 8
Purcell - Squire (Q)
Cerundolo (23) - Hanfmann
Andreescu - Sorribes Tormo
Riera (Q) - Begu
Court 9
Samsonova (17) - Linette
Heide (Q) - Baez (20)
Monteiro (Q) - Kecmanovic
Pera - Hibino
Court 12
Ruusuvuori - Kwon
Tomova - Alexandrova (16)
Udvardy (LL) - Pavlyuchenkova (20)
Galan - Musetti (30)
Court 13
Dodin - Day
Norrie (32) - Kotov
Fabio Fognini - Botic van de Zandschulp
Jacquemot (WC) - Bogdan

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie