Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | "Ik dacht dat het een fout was" - Boris Becker over loting Rafael Nadal tegen Zverev

Matthijs Klerkx

Geupdate 27/05/2024 om 14:11 GMT+2

De wedstrijd die er bij de heren in de eerste ronde van Roland Garros bovenuit springt, is natuurlijk die van veertienvoudig winnaar Rafael Nadal die in zijn laatste toernooi in de Franse hoofdstad de degens kruist met Alexander Zverev. Boris Becker stelt tegenover Eurosport Duitsland dat zijn landgenoot toch wel de favoriet is in deze aankomende tweestrijd.

Roland Garros | Zverev in rolstoel van de baan na verzwikking van de enkel

Wat zijn eerste gedachte was? "Ik geloofde het niet en dacht dat iemand een foutje had gemaakt", aldus Boom-Boom Becker, die zelf op 17-jarige leeftijd Wimbledon won. "Ik dacht dat iemand een foutje gemaakt had, tot ik me realiseerde dat Nadal dit jaar niet geplaatst is."
Een geplaatste Nadal hoefde voor de Duitser trouwens ook niet. "Zo zijn nu eenmaal de regels. Wimbledon maakt nog een uitzondering voor goede grasspelers, maar zelfs dat verwaterde de laatste jaren. De andere drie Grand Slams zijn puur gebaseerd op de wereldranglijst, dat vind ik eerlijk."
picture

Roland Garros | De top-10 mooiste punten van Nadal in Parijs

Verleden

Wie de bovenhand gaat hebben in dit duel? "Ik denk dat dit de kans is voor Sascha om verder te gaan waar hij bij zijn blessure in 2022 bij gebleven was." Destijds speelden Rafa en het eeuwige Duitse talent de halve finale, maar raakte Zverev zwaar geblesseerd en moest opgeven.
"Natuurlijk neemt hij het op tegen de 14-voudig kampioen, maar Nadal is niet dezelfde speler als twee jaar geleden. Sascha kwam sterk terug, met een halvefinaleplaats in Parijs vorig jaar (en op de Australian Open dit jaar). Sindsdien speelt hij als iemand die thuishoort bij de beste vijf ter wereld", geeft Becker zijn landgenoot een steuntje in de rug.
Zal die halve finale van 2022 nog een rol spelen? "Natuurlijk zullen ze er beiden nog aan denken, hoewel er sindsdien voor beide spelers enorm veel gebeurd is. Sascha moet zichzelf blijven en niet teveel aan het verleden denken. Hij won in Rome en Nadal niet. Dat is hoe ze de wedstrijd ingaan."
picture

Roland Garros | Samenvatting van gekortwiekte partij tussen Nadal en Zverev

Opener dan ooit

Het zou dus zomaar de laatste wedstrijd van Nadal op Roland Garros kunnen worden. Het doorgaans chauvinistische publiek zal vol achter hun Spaanse lieveling Nadal gaan staan, verwacht de zesvoudig Grand Slam-winnaar. "Rafa is de koning van Parijs, maar dat betekent niet dat ze tegen Sascha zijn."
"Alleen, als je op het Court Philippe Chatrier speelt tegen Nadal, kun je verwachten dat de meerderheid zijn kant kiest." Becker twijfelt er trouwens aan of dit eventueel Nadals laatste wedstrijd op het heilige gravel is. "Al zal ik altijd respect hebben voor wat Nadal heeft bereikt. Zeg het nog eens dat hij 14 keer Roland Garros heeft gewonnen, dat klinkt toch onmogelijk? Simpelweg onmogelijk."
Mede vanwege blessures en slechte vorm bij de absolute wereldtop lijkt de strijd op Roland Garros opener dan ooit. Wie gaat er volgens Becker winnen? "Ik denk dat we een verrassende winnaar gaan krijgen. Novak Djokovic won vorig jaar, maar is niet goed in vorm. Rafael Nadal hoort erbij, maar was nog niet goed."
"De beste spelers op gravel dit jaar zijn Andrey Rublev, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas en Zverev. Zij zijn dus favoriet en niet Djokovic of Nadal. Carlos Alcaraz en Jannik Sinner? zij gaan met blessuretwijfels het toernooi in en pas in de tweede week kunnen we zien hoe fit ze zijn", besluit Becker.
picture

Roland Garros | “Dit is heel verdrietig” - Nadal over dramatische opgave geblesseerde Zverev

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie