Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Kasatkina halve finaliste na foutenfestival tegen Kudermetova

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 01/06/2022 om 14:41 GMT+2

Daria Kasatkina heeft voor het eerst in haar carrière de halve finale van een Grand Slam bereikt. De Russin won in straight sets van Veronika Kudermetova. Kasatkina was op de belangrijke punten een stuk vaster dan haar landgenote, die de mooiste slagen met de grootste afzwaaiers afwisselde.

Daria Kasatkina celebrates a point against Veronika Kudermetova during the Women's Singles Quarter Final match on Day 11 at Roland Garros on June 01, 2022 in Paris, France.

Foto: Getty Images

Een foutenfestival, zo kunnen we deze kwartfinale tussen Kasatkina en Kudermetova wel noemen. In de hele partij noteerden beide speelsters maar liefst 75 onnodige fouten.
In de eerste set ging het spel ook op en neer. Beide speelsters braken elkaar voortdurend, maar op 5-4 was Kasatkina de koelste van de twee, en serveerde ze de wedstrijd uit.
Ook de tweede set stond niet bol van het servicegeweld. Door maar liefst zes servicebreaks was een tiebreak onvermijdelijk. Op het moment dat het moest was Kasatkina, de huidige nummer 20 van de wereld, wederom de sterkste. Ze kwam met 6-1 voor, en ondanks dat Kudermetova door vier punten op rij het nog heel spannend maakte, was het op het vijfde matchpoint wel raak.

Halve finale

In de halve finale, die morgen wordt afgewerkt, komt de Russin in actie tegen de winnaar van het duel tussen Jessica Pegula en Iga Swiatek, de nummer één van de wereld.
Swiatek is op dit moment 32 wedstrijden ongeslagen en speelt al haar tegenstanders op een hoop, dus het is maar zeer de vraag wie de Poolse kan afstoppen.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie