Een foutenfestival, zo kunnen we deze kwartfinale tussen Kasatkina en Kudermetova wel noemen. In de hele partij noteerden beide speelsters maar liefst 75 onnodige fouten.
In de eerste set ging het spel ook op en neer. Beide speelsters braken elkaar voortdurend, maar op 5-4 was Kasatkina de koelste van de twee, en serveerde ze de wedstrijd uit.
Ook de tweede set stond niet bol van het servicegeweld. Door maar liefst zes servicebreaks was een tiebreak onvermijdelijk. Op het moment dat het moest was Kasatkina, de huidige nummer 20 van de wereld, wederom de sterkste. Ze kwam met 6-1 voor, en ondanks dat Kudermetova door vier punten op rij het nog heel spannend maakte, was het op het vijfde matchpoint wel raak.
Roland Garros
Stephens verslaat Kasatkina in kwartfinale
05/06/2018 OM 16:41

Halve finale

In de halve finale, die morgen wordt afgewerkt, komt de Russin in actie tegen de winnaar van het duel tussen Jessica Pegula en Iga Swiatek, de nummer één van de wereld.
Swiatek is op dit moment 32 wedstrijden ongeslagen en speelt al haar tegenstanders op een hoop, dus het is maar zeer de vraag wie de Poolse kan afstoppen.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland Garros
Wozniacki uitgeschakeld op Roland Garros
04/06/2018 OM 12:35
Roland-Garros
Roland Garros | Swiatek ondanks stroef begin gemakkelijks langs Pegula
01/06/2022 OM 14:27