Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Het was volkomen onbedoeld en het spijt mij zeer” - Miyu Kato over diskwalificatie

Wesley Schreurs

Geupdate 05/06/2023 om 14:08 GMT+2

De discussie over de diskwalificatie van dubbelpaar Miyu Kato en Aldila Sutjiadi is nog niet voorbij. Kato raakte een ballenmeisje tijdens haar wedstrijd op Roland Garros en daardoor werd ze samen met partner Sutjiadi gediskwalificeerd. Kato reageerde inmiddels op het ongelukkige incident, maar ook Nick Kyrgios en Maria Sakkari gaven hun mening.

Roland Garros | Tennissters raken ballenmeisje en worden gediskwalificeerd

Een diskwalificatie op een Grand Slam-toernooi is niet iets wat vaak voorkomt. Vooral in het geval van Kato is de beslissing die werd genomen controversieel. De Japanse raakte het ballenmeisje zichtbaar per ongeluk op haar hoofd en ze begon te huilen van de schrik. De umpire en supervisor stelden Kato verantwoordelijk en daarom werd het dubbelpaar uit het toernooi gezet.
Kato plaatste op haar sociale media een reactie: “Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan het ballenmeisje, mijn partner, het team en iedereen die ons steunt, vanwege het ongelukkige incident tijden mijn dubbelwedstrijd. Het was volkomen onbedoeld en het spijt mij zeer. Ik heb morgen mijn mixwedstrijd, dus ik wil graag weer vooruitkijken en mijn best doen. Ik waardeer alle steun”, aldus Kato.
picture

AusOpen | Kyrgios raakt jongetje in het publiek en maakt het goed met een racket

Kyrgios

Het komt natuurlijk vaker voor dat een ballenjongen of -meisje wordt geraakt tijdens een wedstrijd. Iedere situatie is anders en een duidelijke regel wanneer een speler precies wordt gediskwalificeerd is er niet. Nick Kyrgios raakte bijvoorbeeld een kind in het publiek tijdens de Australian Open van vorig jaar.
Een eerste service werd uitgeslagen en Kyrgios besloot alsnog de bal erg hard in het publiek te slaan. De Australiër schrok toen hij besefte dat een jong kind het slachtoffer was geworden van zijn onbesuisde actie. De bad boy gaf zijn racket als troost aan het jongetje en de wedstrijd ging gewoon weer door.
Kyrgios staat erom bekend dat hij geen blad voor zijn mond neemt en zo reageerde hij ook op de diskwalificatie van Kato. “Het is over de hele wereld altijd een factor als mensen je naam scanderen, je aanbidden of als ze je uitjouwen. Waarom zijn er zoveel mensen die erover klagen? Het gaat niet om de intentie, als je een bal tegen een kind slaat dan word je gediskwalificeerd”, besloot Kyrgios met een zzz-emoji.
picture

Australian Open | Ballenmeisje rent tegen Sandgren op

Sakkari

Maria Sakkari stak Kato op haar sociale media een hart onder de riem. “We steunen je allemaal Miyu! Je deed niks verkeerd en we zagen allemaal dat het per ongeluk ging. Houd je hoofd omhoog en veel succes met de mix, ik hoop dat het goed met je gaat”, reageerde Sakkari op Instagram.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie