Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Dominante Sabalenka beëindigt sterk toernooi van Sluiter-pupil Svitolina

Tobias Kappelle

Geupdate 06/06/2023 om 15:15 GMT+2

Het mooie toernooi van de door Raeon Sluiter gecoachte Elina Svitolina zit erop. Svitoline moest in de kwartfinale haar meerdere erkennen in de sterk spelende Aryna Sabalenka. Na afloop was er wederom onvrede bij het publiek toen de Oekraïense en Wit-Russische geen handen schudden aan het net.

Roland Garros | Sabalenka zorgt voor einde aan sprookje Svitolina voor plek halve finale

De eerste set ging lange tijd zeer gelijk op, maar op het perfecte moment wist Sabalenka de eerste breekkansen af te dwingen. Sabalenka sloeg meteen toe en kwam zo op een 5-4 voorsprong. Daarna kon de Wit-Russische het op eigen service afmaken en dat gebeurde dan ook.
In de tweede set toonde Svitolina direct aan dat ze niet van haar stuk gebracht was. Ze schoot uit de startblokken en brak meteen de opslag van Sabalenka, waardoor er snel een 3-0 voorsprong op het bord stond.
picture

Roland Garros | “Raemon heeft hetzelfde meegemaakt en weet wat ik voel” – Svitolina over Sluiter

Geen handshake

Hierna pakte Sabalenka het initiatief in de wedstrijd weer over met krachtige groundstrokes. Svitolina had het steeds lastiger met de power van Sabalenka en dus draaide de tweede set om. Sabalenka plaatste twee breaks en kon zo wederom bij een 5-4 stand serveren. Op eigen service maakte de Wit-Russische geen fout en dus was de eindstand 6-4 6-4.
Na afloop was er wederom boegeroep te horen van het Franse publiek. Sabalenka liep na het laatste punt snel naar het net en toonde duidelijk aan dat ze graag de hand van Svitolina wilde schudden. Net als eerder weigerde Svitolina echter om de handen van Russische en Wit-Russische te schudden.
picture

Roland Garros | Frans publiek reageert afkeurend op uitblijven handshake tussen Kostyuk en Sabalenka

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie