Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Loting bekend - ontmoetingen in halve finale tussen Djokovic en Alcaraz, Swiatek en Rybakina?

Wesley Schreurs

Geupdate 25/05/2023 om 16:01 GMT+2

Tennisliefhebbers kunnen zich alvast voorbereiden op een mogelijke halve finale tussen Novak Djokovic en Carlos Alcaraz op Roland Garros. De twee topfavorieten zijn bij elkaar geloot in de pittige bovenste helft van het schema. Bij de vrouwen behoort een interessante halvefinalewedstrijd tot de mogelijkheden tussen Iga Swiatek en Elena Rybakina.

Roland Garros | Bekijk in samenvatting hoe Swiatek korte metten maakt met Gauff

De loting van Roland Garros heeft plaatsgevonden en het is duidelijk dat de bovenste helft bij de mannen ijzersterk is. Alcaraz, Djokovic, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Karen Khachanov en Cameron Norrie zitten allen bij elkaar in het schema. Alcaraz neemt het in de eerste ronde overigens op tegen een qualifier en Djokovic speelt tegen de jonge Amerikaan Aleksandar Kovacevic.
De onderste helft wordt gekenmerkt door Daniil Medvedev, Holger Rune, Casper Ruud, Jannik Sinner en Taylor Fritz. De Nederlanders Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor spelen beiden tegen een qualifier. Hetzelfde geldt voor de kersverse Rome-winnaar Medvedev en Roland Garros-finalist Ruud.
Madrid | Aryna Sabalenka verslaat Iga Swiatek in voorbode op Roland Garros
Premium
Tennis

Madrid | Aryna Sabalenka verslaat Iga Swiatek in voorbode op Roland Garros

00:01:46

Kwartfinale Swiatek-Gauff?

Swiatek en Coco Gauff speelden de finale van vorig jaar in Roland Garros en zij zouden deze editie elkaar in de kwartfinale al kunnen treffen. Elena Rybakina en Ons Jabeur zijn twee andere belangrijke namen voor een mogelijke ontmoeting bij de laatste acht in de bovenkant van het schema. Aryna Sabalenka komt uit in de onderste helft en kan wellicht een wedstrijd tegen de Française Carolina Garcia verwachten in de kwartfinale.
Swiatek neemt het in de eerste ronde op tegen Cristina Busca. Sabalenka kan nog weleens een moeilijke openingswedstrijd krijgen tegen Marta Kostyuk. Rybakina moet nog even wachten wie haar tegenstandster wordt, want ze speelt tegen een speelster uit de kwalificatie.
picture

Roland Garros | Ruud is de beste viking en plaatst zich ten koste van Rune voor halve finale

Eerste ronde

Er zijn een paar mooie affiches uitgekomen in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi in Parijs. Zo spelen Victoria Azarenka en Bianca Andreescu tegen elkaar, maar ook Maria Sakkari en Karolina Muchova. Verder is Pegula tegen Danielle Collins geen misselijk potje en zijn Kaia Kanepi en Madison Keys ook twee grote namen in de eerste ronde.
Bij de mannen speelt Felix Auger-Aliassime in de openingsronde tegen Fabio Fognini en thuisfavoriet Benoit Paire tegen Cameron Norrie. Tweevoudig Roland Garros-finalist Dominic Thiem staat in zijn openingspartij tegenover Pedro Cachin en publiekslieveling Gael Monfils ontmoet Sebastian Baez.
Jesper de Jong en Arantxa Rus staan in de laatste kwalificatieronde en hebben nog zeker kans om het hoofdtoernooi in Roland Garros te halen. Mochten ze beide verliezen dan is er ook nog de mogelijkheid dat ze toegelaten worden als een lucky loser. Voor De Jong zou het zijn eerste deelname in het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi betekenen.
picture

Roland Garros | Nadal aantal maten te groot voor Van de Zandschulp

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie