De Italiaan ging brutaal van start en pakte met goed tennis de eerste set. De tweede set ging een stuk meer gelijk op, resulteerde dan ook in een tiebreak, waarin Novak Djokovic het vervolgens verzuimde af te maken, iets waar Cecchinato dankbaar gebruik van maakte: 2-0 in sets. Daarna kwam Djokovic beter in zijn spel, en trok binnen 27 minuten de derde set naar zich toe. Ook in de vierde leek er weinig aan de hand voor de als 20e geplaatste Serviër. Hij brak Cecchinato en liep uit naar een 5-2 voorsprong, en het hele stadion maakte zich op voor een vijfde set.
Maar Cecchinato vocht zich terug en sleepte een tiebreak uit het vuur. Beide tennissers lieten bij vlagen fantastisch tennis zien. Cecchinato kreeg drie matchpoints, Djokovic drie setpoints, maar uiteindelijk gaven de fouten van de Serviër de doorslag. Cecchinato sloeg toe op zijn vierde matchpoint en gaat naar de halve finale tegen Dominik Thiem, terwijl hij voor Roland Garros nog geen wedstrijd op een Grand Slam wist te winnen.

Roland Garros : highlights Djokovic - Cecchinato

Tokio 2020
Olympische Spelen Tokyo 2020 | Djokovic wil in Japan eerste stap zetten richting Golden Slam
21/07/2021 OM 13:33
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar .
Tokio 2020
Olympische Spelen Tokyo 2020 | Wie pakt het goud bij sterk bezet mannen tennistoernooi?
12/07/2021 OM 15:20
Wimbledon
Wimbledon | Djokovic wint finale en evenaart Nadal en Federer
12/07/2021 OM 08:00