In de eerste set kon Hogenkamp weinig inbrengen tegen de ervaren Sharapova en binnen een mum van tijd wist de tweevoudig Roland Garros-winnares de set met 6-1 te pakken. In de tweede set kwam ze een stuk beter in haar spel en wist ze langer in de rally te blijven, Sharapova tot wat foutjes te dwingen en zo brutaal de set met 6-4 te winnen.
Een stunt leek even in de maak toen Hogenkamp door de opslag van de Russische heenbrak en op een 3-0 voorsprong wist te komen. Maar toen liet Sharapova even zien waarom ze vijf Grand Slams op haar naam heeft staan en wist ze zes games op rij te pakken, waarmee ze haar plekje in de volgende ronde veilig wist te stellen. Daarin mag Sharapova het opnemen tegen de Kroatische Donna Vekic.
Tennis
9 Tennissers in top10 best betaalde sportvrouwen
19/08/2020 OM 12:17
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Meurosportplayer.nlet de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar .
US Open
Sharapova komt te kort tegen Suarez Navarro
04/09/2018 OM 08:06
US Open
Maria Sharapova in avondpartijen US Open: 22 winst, 0 verlies
02/09/2018 OM 11:05