Getty Images

Oppermachtige Kiki Bertens in sneltreinvaart naar tweede ronde

Oppermachtige Kiki Bertens in sneltreinvaart naar tweede ronde
By Eurosport

The 29/05/2018 at 17:58Bijgewerkt The 29/05/2018 at 20:23

Met speels gemak heeft Kiki Bertens de tweede ronde van Roland Garros bereikt. Ze rekende in één uur en 9 minuten af met de Wit-Russin Aryna Sabalenka: 6-2, 6-1.

Vorig jaar had Bertens beduidend meer moeite met de nummer 48 van de wereld. Toen was het duel in de Fed Cup het decor. Bertens kreeg destijds zelfs een matchpoint tegen, maar zegevierde uiteindelijk wel in drie pittige sets.

Nu, op haar geliefde Parijse gravel, ging Bertens in een sneltreinvaart door de eerste set. Slechts 28 minuten had ze nodig om Sabalenka met 6-2 weg te zetten. De Wateringse was zeer geconcentreerd, zette goed druk en liet Sabalenka de fouten maken: 6-2.

Misstap

Dat hoge niveau wist Bertens in de tweede set vol te houden. Toch was het even schrikken geblazen toen ze bij een 4-1 voorsprong in de tweede set onderuit ging. Ze leek zich te hebben verstapt, maar kon gewoon de wedstrijd vervolgen en won na vijf breakkansen voor Sabalenka alsnog haar eigen zwaarbevochten opslagbeurt.

Daarmee was het verzet van Sabalenka gebroken en sloeg Bertens op haar vierde matchpoint genadeloos toe: 6-1.

Enige troef

De enige Nederlandse troef die nog over is in Parijs - Haase, Rus en Hogenkamp zijn al na één rondje exit - kan dus tevreden terugkijken op haar eerste optreden op haar favoriete Grand Slamtoernooi. Enige schoonheidsfoutjes waren de vijf dubbele fouten, tegenover vier aces. Daarentegen sloeg ze slechts tien onnodige fouten in de hele partij.

Nieuw: Roland Garros-abonnement

Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.