Vorig jaar had Bertens beduidend meer moeite met de nummer 48 van de wereld. Toen was het duel in de Fed Cup het decor. Bertens kreeg destijds zelfs een matchpoint tegen, maar zegevierde uiteindelijk wel in drie pittige sets.
Nu, op haar geliefde Parijse gravel, ging Bertens in een sneltreinvaart door de eerste set. Slechts 28 minuten had ze nodig om Sabalenka met 6-2 weg te zetten. De Wateringse was zeer geconcentreerd, zette goed druk en liet Sabalenka de fouten maken: 6-2.
Misstap
Wimbledon
Wimbledon | Bertens in eerste ronde uitgeschakeld
29/06/2021 OM 19:12
Dat hoge niveau wist Bertens in de tweede set vol te houden. Toch was het even schrikken geblazen toen ze bij een 4-1 voorsprong in de tweede set onderuit ging. Ze leek zich te hebben verstapt, maar kon gewoon de wedstrijd vervolgen en won na vijf breakkansen voor Sabalenka alsnog haar eigen zwaarbevochten opslagbeurt.
Daarmee was het verzet van Sabalenka gebroken en sloeg Bertens op haar vierde matchpoint genadeloos toe: 6-1.
Enige troef
De enige Nederlandse troef die nog over is in Parijs - Haase, Rus en Hogenkamp zijn al na één rondje exit - kan dus tevreden terugkijken op haar eerste optreden op haar favoriete Grand Slamtoernooi. Enige schoonheidsfoutjes waren de vijf dubbele fouten, tegenover vier aces. Daarentegen sloeg ze slechts tien onnodige fouten in de hele partij.
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland-Garros
Roland Garros | Kwakkelseizoen Bertens duurt voort na vroege uitschakeling in Parijs
31/05/2021 OM 12:01
Australian Open
Australian Open 2020 - Ins & Outs Dag 8 | Doek valt voor Bertens; Nadal vloert Kyrgios
27/01/2020 OM 13:30