Getty Images

Thiem knakt Cecchinato en pakt eerste finaleplaats Roland Garros

Thiem knakt Cecchinato en pakt eerste finaleplaats Roland Garros
By Eurosport

The 08/06/2018 at 15:18Bijgewerkt The 08/06/2018 at 15:51

Dominic Thiem staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Grand Slam toernooi. In de halve finale van Roland Garros was in drie sets te sterk voor de grote verrassing van dit toernooi, Marco Cecchinato.

Waanzinnige start

De eerste twee sets ging het nek aan nek tussen de Oostenrijker en de Italiaan. In de eerste game pakte Thiem gelijk al een break, maar bij een 4-3 achterstand verloor hij zijn serve aan de ongeplaatste Cecchinato. De cruciale break van Thiem kwam er vervolgens toch nog bij een 6-5 stand, waardoor de eerste set naar de jonge Oostenrijker ging. In de tweede set gaven beide spelers geen breaks weg. Zo eindigde de tweede set met een waanzinnige tie-break, die met 12-10 in het voordeel van Thiem eindigde.

Einde Cecchinato

Van dit hartverscheurende setverlies wist Cecchinato niet meer terug te komen. in de derde set ging het heel erg hard en uiteindelijk zette Thiem deze met 6-1 naar zijn hand. De Oostenrijker staat hiermee voor het eerst in zijn carrière in de finale van Roland Garros. Hij zal het hier zondag moeten gaan opnemen tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Rafael Nadal en Juan Martin del Potro. Zie hier de samenvatting van Thiem - Cecchinato:

Video - Roland Garros: Hoogtepunten Thiem - Cecchinato

03:04

Nieuw: Roland Garros-abonnement

Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.