Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik Roland Garros dag 5 | Djokovic dendert door; Ostapenko terug?

David Avakian

Geupdate 02/10/2020 om 13:32 GMT+2

Na vijf dagen tennis zijn alle tweede rondewedstrijden in Parijs afgerond. Veel bekende namen zijn inmiddels gesneuveld, maar de voornaamste titelkandidaten zijn nog altijd in de race.

Novak Djokovic

Foto: Getty Images

In 2017 verraste Jelena Ostapenko vriend en vijand door als nummer 47 van de wereld de titel te winnen op Roland Garros. De Letse was de eerste ongeplaatste speelster ooit die dat kunststukje voor elkaar kreeg. Met haar kenmerkende agressieve speelstijl was Ostapenko destijds iedereen de baas en eindigde ze dat seizoen in de top10. De jaren nadien kon de nu 23-jarige speelster dat niveau niet vasthouden en kelderde ze op de wereldranglijst. Momenteel bekleedt Ostapenko de 43e plaats op de WTA-ranking, maar is ze vastberaden terug te keren aan de top. Dit toernooi laat Ostapenko alvast tekenen zien van het angstaanjagende niveau dat ze drie jaar geleden wist te halen op weg naar de eindoverwinning. In een indrukwekkend optreden in de tweede ronde was ze de als tweede geplaatste Karolina Pliskova de baas op Court Philippe Chatrier: 6-4 6-2.
picture

Highlights | Jelena Ostapenko - Karolina Pliskova

Ook Grand Slamkampioenes Petra Kvitova en Garbine Muguruza kwamen uitstekend voor de dag in de tweede ronde met zeges in straight sets op respectievelijk Jasmine Paolini en Kristyna Pliskova. Achtste reekshoofd Aryna Sabalenka rekende op op haar beurt af met Daria Kasatkina.
picture

Highlights | Petra Kvitova - Jasmine Paolini

picture

Highlights | Aryna Sabalenka - Daria Kasatkina

Djokovic & Tsitsipas
Novak Djokovic en Stefanos Tsitsipas werden niet getest in de tweede ronde. De nummer één van de wereld vloerde op Court Philippe Chatrier de Litouwer Ricardas Berankis met 6-1 6-2 6-2 en evenaarde daarmee niemand minder dan Roger Federer met zeventig winstpartijen in Parijs.
picture

Highlights | Novak Djokovic - Ricardas Berankis

Na de Serviër was het de beurt aan de jonge Griek, die in de eerste ronde in vijf sets ontsnapte aan een vroege uitschakeling. Tsitsipas, als vijfde geplaatst, boekte ditmaal binnen anderhalf uur een efficiënte 6-1 6-4 6-2 overwinning op de Uruguayaanse veteraan Pablo Cuevas.
picture

Highlights | Pablo Cuevas - Stefanos Tsitsipas

Ook spraakmakers Andrey Rublev en Matteo Berrettini komen terug in de derde ronde. De Rus verschalkte in vier sets de jonge Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, terwijl de als zevende gerangschikte Italiaan vier sets nodig had tegen Lloyd Harris uit Zuid-Afrika. Berrettini is één van een recordaantal van vijf Italianen bij de laatste 32 in Parijs deze editie.
picture

Highlights | Lloyd Harris - Matteo Berrettini

Vooruitblik dag 6: Bertens, Nadal, Halep & Thiem
Na de onwerkelijke tweede ronde van Kiki Bertens keert de Wateringse op vrijdag terug in haar derde ronde op het Parijse gravel. Met complete lichaamskrampen werd het vijfde reekshoofd na haar dramatische overwinning op Sara Errani afgevoerd in een rolstoel, maar ze gaf na in de pers aan vertrouwen te hebben in tijdig herstel. Van de toernooileiding heeft Bertens extra veel tijd gekregen om te herstellen, aangezien ze pas als laatste op de baan wordt verwacht op Court Suzanne Lenglen, waar de Tsjechische Katerina Siniakova de tegenstandster zal zijn. Op Court Philippe Chatrier zullen de ogen vooral gericht zijn op de partij van topfavoriete Simona Halep en Amanda Anisimova. Laatstgenoemde Amerikaanse stuntte vorig jaar tegen de Roemeense en behaalde zelfs de halve finale. Nu staat er dus een een rematch gepland, nadat Dominic Thiem en Casper Ruud het programma hebben geopend in het hoofdstadion. Later op de dag verschijnt ook gravelkoning Rafael Nadal op de baan tegen de Italiaan Stefano Travaglia.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie