Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Struff zorgt voor shock door Rublev uit te schakelen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/06/2021 om 19:35 GMT+2

Jan-Lennard Struff heeft voor de grootste verrassing op Roland Garros tot nu toe gezorgd. De Duitser was in vijf sets te sterk voor de als zevende geplaatste Andrey Rublev. De Rus, die tijdens de vorige editie de kwartfinale wist te bereiken, was in één van de outsiders in Parijs, maar had geen antwoord op de harde groundstrokes van de nummer 42 van de wereld.

Roland Garros | Struff zorgt voor shock door Rublev uit te schakelen

Struff en Rublev, beide fanatieke hardhitters, voerden een show op voor het publiek op baan 14. De Duitser kwam als een komeet uit de startblokken door de eerste twee sets te pakken. Daarna was het de beurt aan Rublev, die zich met aantal fraaie punten terug vocht in de partij. Het punt van de wedstrijd kwam uit de derde set op 5-4. De Rus serveert voor setwinst en moet echt alles uit de kast halen om op setpunt te komen.
Na een ellenlange game wist Rublev de derde set binnen te slepen, en ook de vierde set ging de kant op van de nummer zeven van de plaatsingslijst. Een break in de derde game van de vijfde set was echter de nekslag voor Rublev, die daarmee na Dominic Thiem de tweede top-10 speler is die het toernooi vroegtijdig verlaat.
Vanavond komt Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, in actie tegen de Amerikaan Tennys Sandgren. Deze wedstrijd is vanaf 21:00 live te volgen op Eurosport 1 of via de Eurosport Player.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie