Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Frans publiek reageert afkeurend op uitblijven handshake tussen Kostyuk en Sabalenka

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/05/2023 om 13:33 GMT+2

Het Franse publiek heeft met boegeroep gereageerd op het einde van de partij tussen Marta Kostyuk en Aryna Sabalenka. De Belarussische nummer twee won op Roland Garros met 6-3 6-2 van de Oekraïense, waarmee direct de aanleiding duidelijk is voor het uitblijven van felicitaties aan het adres van Sabalenka. Zij leek te denken dat de fans haar uitjoelden, maar na enige verwarring volgde een buiging.

Roland Garros | Frans publiek reageert afkeurend op uitblijven handshake tussen Kostyuk en Sabalenka

Marta Kostyuk is uitgesproken in haar mening over de oorlog in haar vaderland en in het recente verleden weigerde ze al meermaals de hand te schudden van een Russische of Belarussische opponente. Dat was vanmiddag dus ook het geval nadat zij haar eerste ronde partij van Aryna Sabalenka verloor.
De Belarussische sprak zich kort geleden ook negatief uit over de oorlog: "Als ik het zou kunnen stoppen, zou ik dat doen."
"Ik snap wel waarom ze [Oekraïense speler, red.] weigeren handen te schudden met spelers uit Rusland of Belarus. Als ze het wel doen, krijgen ze waarschijnlijk allemaal berichten van landgenoten", zei de mondiale nummer twee.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie