Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Iga Swiatek staat weer niet lang op de baan - Lesia Tsurenko geeft op

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/06/2023 om 21:32 GMT+2

Ook in de vierde ronde van Roland Garros hoefde Iga Swiatek niet lang te vertoeven op het Parijse gravel. De tweevoudig winnares van het Franse Grand Slam-toernooi zag tegenstandster Lesia Tsurenko na 31 minuten bij een 5-1 stand opgeven. In de kwartfinale treft ze Coco Gauff, voor wat een heruitgave van de finale van vorig jaar wordt.

Roland Garros | Iga Swiatek staat weer niet lang op de baan - Lesia Tsurenko geeft op

Tot aan de partij tegen Tsurenko had de Poolse nummer één van de WTA Ranking slechts 213 minuten op het wedstrijdformulier staan: drie uur en drieëndertig minuten voor drie partijen... Daarin gaf ze slechts 8 games weg, al vier keer won ze een set met 6-0. Haar Oekraïense tegenstandster had dus alle reden om angstig te zijn.
Hoewel het eerste punt nog naar Tsurenko ging, was het vanaf het begin eenrichtingsverkeer. 7 punten stond Swiatek af, terwijl ze zelf in dat tijdsbestek vier games won. Hoewel de Oekraïense de vijfde game nog won, vroeg ze bij de wissel om een medische time-out. Toen de medische staff de bloeddrukmeter bovenhaalde, was het duidelijk dat het niet helemaal naar wens ging voor Tsurenko.
Een game later - uiteindelijk na 31 minuten - gaf Tsurenko er de brui aan. Zo heeft Swiatek er 4 uur en 4 minuten tennis op zitten in Parijs en staat ze in de kwartfinale. Daarin komt ze een oude bekende tegen; Coco Gauff was vorig jaar haar tegenstandster in de finale. Dat werd destijds ook een veegpartij, want de Amerikaanse kon slechts vier games binnen halen.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie