Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Kasatkina niet blij met gejoel Frans publiek na uitblijven handshake met Svitolina

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/06/2023 om 12:18 GMT+2

Daria Kasatkina heeft Roland Garros na de vierde ronde met een ‘bitter gevoel’ verlaten. Dit had niet zozeer te maken met de nederlaag tegen Elina Svitolina, maar het feit dat het publiek haar uitfloot toen ze de baan verliet. Kasatkina snapt hier helemaal niets van en doet haar beklag via Twitter.

Roland Garros | Kasatkina niet blij met gejoel Frans publiek na uitblijven handshake met Svitolina

Kasatkina moest in 6-4 7-6(5) haar meerdere erkennen in Svitolina, die het sprookje van haar en Raemon Sluiter een vervolg gaf door de kwartfinale te bereiken. Terwijl de Oekraïense haar geluk niet op kon, verliet haar verslagen tegenstandster onder enig gejoel de baan.
De reden? Het Franse publiek nam Kasatkina kwalijk dat er geen handshake volgde. Dit fluitconcert hakt erin bij Kasatkina, die er juist alles aan deed om haar respect voor Svitolina te laten blijken. Zo stak de Russische duidelijk zichtbaar haar duim op naar de winnares.
picture

Roland Garros | Elina Svitolina en Raemon Sluiter naar kwartfinale na sensationele zege

Svitolina schudt geen handen

Het uitblijven van een handshake tussen Oekraïense en Russische speelsters zorgt al dik een week lang voor ontevredenheid op de tribunes bij Roland Garros, maar bij Kasatkina lijkt het er extra in te hakken. “Ik verlaat Parijs met een zeer bitter gevoel”, twittert Kasatkina maandagochtend.
“Na al mijn partijen heb ik duidelijk mijn waardering laten blijken en het publiek bedankt voor de steun die de spelers ontvangen. Maar zondag werd ik uitgefloten, terwijl ik alleen maar respecteerde dat mijn opponente geen handen wilde schudden.”
picture

Roland Garros | Trotse Raemon Sluiter in tranen om Elina Svitolina – “Ik geef heel veel om haar”

Kasatkina spreekt zich uit

“Elina en ik toonden respect voor elkaar na een sportieve partij, maar het verlaten van de baan was voor mij het slechtste moment. We kunnen beter, omarm elkaar en verspreid geen haat maar liefde. Doe een poging om de wereld beter te maken. Ondanks alles blijf ik voor altijd en eeuwig houden van Roland Garros. Tot volgend jaar.”
Het uitfluiten van Kasatkina komt bij de Russische extra hard aan omdat ze zich al diverse keren tegen de oorlog en Vladimir Putin in het bijzonder heeft uitgesproken. Dit maakte de situatie in Rusland er niet gemakkelijker op voor Kasatkina, die ook de LHBTI-gemeenschap openlijk heeft omarmd.
Svitolina op haar beurt gaf eerder aan de uitspraken van Kasatkina zeer te waarderen.
picture

Roland Garros | Bal van het toernooi - Daria Kasatkina met geweldige tweener

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie