Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Liveblog en speelschema dag 6 - Mertens, Djokovic en Alcaraz naar vierde ronde

Kevin van Nunen

Geupdate 02/06/2023 om 22:55 GMT+2

De tweede week van Roland Garros nadert langzaam maar zeker, maar welke gezichten zien we daar terug? Dat is de vraag die wordt beantwoord tijdens de eerste partijen in de derde ronde. Er staat voor vrijdag een mooi programma klaar, met een uitdagende wedstrijd voor Elise Mertens, gevolgd door optredens van Sabalenka, Djokovic en Alcaraz. Kijk live op Eurosport en volg updates in ons liveblog.

Roland Garros | Carlos Alcaraz en Taro Daniel trakteren publiek op duo aan tweeners

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Roland Garros dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Parijs. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

Alcaraz wint

Carlos Alcaraz heeft ook in zijn derderondepartij niet tot het uiterste hoeven gaan om de wedstrijd winnend af te sluiten. De als eerste geplaatste Spanjaard was een aantal maten te groot voor de Canadees Denis Shapovalov, de nummer 26 van de plaatsingslijst.
picture

Roland Garros | Alcaraz kent eenvoudige avond dankzij straight sets-zege op Shapovalov

Orde op zaken

Een aantal breaks aan het begin van de derde set leken Carlos Alcaraz even van zijn a propos te brengen. Het stond 4-1 voor de Canadees, maar toen was de laatste zandkorrel uit de Spaanse motor verdwenen. Vijf games op rij zorgen alsnog voor een 2-0 voorsprong in sets voor de nummer één van de wereld.

Tsitsipas naar vierde ronde

Wat op papier een moeilijke derde ronde leek voor Stefanos Tsitsipas, is uitgelopen op een relatief eenvoudige avond voor de Griek. De huidige nummer vijf van de wereld moest het op het Court Suzanne-Lenglen opnemen tegen de Argentijn Diego Schwartzman, normaal gesproken voor iedereen een taaie opponent. Tsitsipas speelde echter zeer solide en was in drie sets klaar met de kleine Argentijn.
picture

Roland Garros | Tsitsipas kent weinig moeite met doorgaans taaie Schwartzman en bereikt vierde ronde

Alcaraz in bloedvorm

Het is toch elke keer weer verbazingwekkend hoe makkelijk Carlos Alcaraz zijn tegenstanders aan de kant zet. Denis Shapovalov is echt geen misselijke speler, maar toch lijkt het voorlopig op een demonstratiewedstrijd. De als eerste geplaatste SPanjaard pakt de eerste set met 6-1.

Shapovalov-Alcaraz begonnen!

Het toetje van de vrijdag is begonnnen. Een op papier heerlijk potje tussen twee hardhitters. Kan Denis Shapovalov, die voor het eerst in zijn carriere de derde ronde in Parijs heeft bereikt, het Carlos Alcaraz, de nummer een van de wereld, enigszins lastig maken?

Tsitsipas' on fire!

Een voorlopig vrij eenzijdige partij tussen Stefanos Tsitsipas en Diego Schwartzman. Na een dik uur heeft de Griek al een 2-0 voorsprong in sets en het lijkt er niet op alsof de Argentijn het nog in zich heeft om een comeback te forceren.

Musetti wint knap van Norrie

Het is de nummer 18 van de plaatsingslijst die de nummer 13 van de plaatsingslijst verschalkt. Lorenzo Musetti is een paar maatjes te groot voor Cameron Norrie, die in drie sets ten onder gaat tegen de Italiaan.

Djokovic stoot door in drie sets

Na twee lange sets en twee gewonnen tiebreaks ging het in de derde set plotseling rap de goede kant op voor Djokovic. Hij verslaat Davidovich Fokina in drie sets, waarvoor hij 3 uur 36 minuten nodig had. Een struikelpartij van de Spanjaard halverwege de derde set, met reeds een break achterstand, kwam in feite neer op het zwaaien van de witte vlag. Niet lang daarna benutte Djokovich zijn matchpoint voor een plek in de vierde ronde. Daarin stuit Nole op Varillas of Hurkacz, die eerder inderdaad te sterk was voor Griekspoor.

Djokovic wint ook tweede tiebreak

Djokovic laat van zich horen op het centre court, want hij sleept met de nodige omwegen ook de tweede tiebreak van de dag binnen. Er was zelfs een setpoint voor Davidovich Fokina, maar dat weet de Spanjaard niet te benutten. De Serviër slaat wel toe en laat dat graag weten, als extra dreun voor zijn tegenstander. Na de setwinst vraagt Djokovic overigens om een medische time-out voor behandeling aan zijn bovenbeen. Het publiek reageert hierop met het nodige gejoel, wat Nole maar al te graag over zich heen laat komen.

Svitolina verslaat Blinkova in spannende derde set

Elina Svitolina trekt de partij er dan toch uit met 7-5 in de derde set tegen Anna Blinkova. De pupil van Raemon Sluiter speelt in de vierde ronde tegen Daria Kasatkina.
picture

Roland Garros | Sprookje van Svitolina en Sluiter krijgt vervolg na overwinning op Blinkova

Geweldige eerste set bij Djokovic-Davidovich Fokina

Als je dit niet leuk vindt, ga je tennis nooit leuk vinden. Wat een geweldige eerste set bij Djokovic tegen Davidovich Fokina. De ene rally is nog mooier dan de ander. De Spanjaard krijgt genoeg kansen om Djokovic pijn te doen. Dat doet hij vaak wel maar net op de cruciale momenten niet. De nummer drie van de wereld wint de tiebreak met 7-4.

Djokovic begint aan zijn derde ronde

Novak Djokovic komt de baan op. Hij neemt het op tegen Davidovich Fokina. Weet de Spanjaard het spannend te maken tegen de nummer drie van de wereld?

Sabalenka in twee sets klaar met Rakhimova

Na iets meer dan een uur is het klaar. Sabalenka gaat door naar de vierde ronde. Ze wint met 6-2, 6-2.
picture

Roland Garros | Aryna Sabalenka heeft geen kind aan Kamilla Rakhimova

Sabalenka heeft geen kind aan Rakhimova

Na de 2-2 ging het hard met Sabalenka. Ze wint vier games op rij en lijkt hard op weg naar een simpele overwinning.

Mertens wint!

Een prachtige stunt. Elise Mertens verslaat alsof ze het elke dag doet de nummer drie van de wereld. De tweede set gaat met 6-3 haar kant op. In de achtste finale wacht een confrontatie met een Russische tennisster. Potapova staat 1-0 in sets voor tegen haar landgenoot Pavlyuchenkova.

Mertens slaat Pegula van de baan

De eerste set is voor Elise Mertens en niet zo'n beetje ook! Onder toeziend oog van Kim Clijsters gunt de Belgische haar tegenstander Jessica Pegula geen schijn van kans. Vanaf 5-0 wordt het 6-1 voor Mertens, die kan terugkijken op een superset. Maar nu de grote vraag: kan ze deze uitstekende lijn doorzetten of vindt Pegula haar weg in de partij?

We zijn begonnen met dag 6!

We starten de dag met Khachanov tegen Kokkinakis voor een plek bij de laatste zestien. Maar ook in het dubbelspel staat er een mooie wedstrijd op het programma. Met een Nederlandse kanshebber.

Sluiter geniet van Svitolina

Deze middag ook speciaal aandacht voor Elina Svitolina. Zij wordt gecoacht door Raemon Sluiter. De Nederlander liet weten enorm trots te zijn op de Oekraïense. Zo schoot hij vol in een interview.
picture

Roland Garros | Trotse Raemon Sluiter in tranen om Elina Svitolina – “Ik geef heel veel om haar”

Mertens in actie

Elise Mertens is een vaste waarde in de derde ronde van een Grand Slam, maar ze wil zo graag meer. Om meer te bereiken dient ze af te rekenen met Jessica Pegula (3) en dat wordt zeker geen eenvoudig klus. Pegula doet het met regelmatige kwartfinaleplekken nog een stukje beter dan Mertens.
picture

Roland Garros | Djokovic ploetert in extreem lange eerste set en wint vervolgens simpel

Sabalenka, Djokovic en Alcaraz

Het leuke voor Mertens is dat ze in actie mag komen op het Court Philippe-Chatier, waarop ze om 11:45 uur de dag opent. Na Mertens-Pegula zien we ook Aryna Sabalenka, Novak Djokovic en Carlos Alcaraz in actie op de baan van het grootste stadion in Parijs.
Djokovic en Alcaraz treffen met Alejandro Davidovich Fokina en Denis Shapovalov twee spelers die meer dan bedreven zijn in het terugbrengen van de bal, dus dat wordt nog een mooie uitdaging. Andere in het oog springende partijen zijn die tussen Schwartzman en Tsitsipas plus Khachanov versus Kokkinakis.
picture

Roland Garros | Alcaraz krijgt publiek op de banken met briljante bal langs netpaal

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 6 ROLAND GARROS

De eerste partijen op een baan starten om 11:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.
Court Philippe-Chatrier
Mertens (28) - Pegula (3) - vanaf 11:45 uur
Rakhimova - Sabalenka (2)
Djokovic - Davidovich Fokina (29)
Alcaraz (1) - Shapovalov (26) - niet voor 20:15 uur
Court Suzanne-Lenglen
Stearns - Kasatkina (9)
Sonego - Rublev (7)
Stephens - Putintseva
Schwartzman - Tsitsipas (5)
Court Simonne-Mathieu
Khachanov (11) - Kokkinakis
Blinkova - Svitolina
Musetti (17) - Norrie (14)
Muchova - Begu (27)
Court 14
Koolhof/Skupski (1) - Cachin/Wu
Pavlyuchenkova - Potapova (24)
Fognini - Ofner
Varillas - Hurkacz (13)
Court 7
Eikeri/Hozumi - Bouzkova/Sorribes Tormo
Xu/Yang (11) - Bonaventure/Udvardy
Tauson - Avenesyan
Hsieh/Mahut - Ostapenko/Vega Hernandez
Court 6
Carballes Baena/Munar - Ram/Salisbury (2)
Paolini/Trevisan - Krawczyk/Schuurs (5)
Dabrowski/Lammons - Paquet/Pouille
Townsend/Murray - Krawczyk/Salisbury (2)
Court 8
Zanevska/Zimmermann - Muhammad/Olmos (12)
Melo/Peers - Nys/Zielinski (7)
Casino/Added - Muhammad/Glasspool
Chan/Martin - Perez/Zielinski (6)
Court 9
Dabrowski/Stefani (8) - Galfi/Piter
Eysseric/Mayot - Middelkoop/Mies (12)
Purcell/Shelton - Cabral/Matos
Court 10
Hunter/Mertens (3) - Collins/Navarro - vanaf 15:00 uur
Sutijadi/Middelkoop - Chan/Nys
Court 12
Neel/Wu - Fernandez/Townsend (10)
Khromacheva/Noskova - Kato/Sutijadi (16)
Dodig/Krajicek (4) - Husler/Jarry
Kichenok/Ebden (5) - Shibahara/Withrow
Court 13
Kolodziejova/Vondrousova - Kudermetova/Samsonova (15)
Krawietz/Puetz (11) - Arneodo/Weissborn
Gonzalez/Molteni (14) - Giron/McDonald
Bhambri/Myneni - Gonzalez/Roger-Vasselin (9)
NNB
Gille/Vliegen - Jebavy/Martinez
Melichar-Martinez/Krawietz - Andreescu/Venus - niet voor 14:00

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel