Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Nadal en Zverev treffen elkaar in eerste ronde - perspectief voor Nederlanders

Tobias Kappelle

Geupdate 23/05/2024 om 15:36 GMT+2

In de eerste ronde van Roland Garros staat direct een absolute kraker op het programma. Viertienvoudig winnaar Rafael Nadal staat tegenover de nummer 4 van de wereld Alexander Zverev. In 2022 speelden Zverev en Nadal tegen elkaar in de halve finale. De Duitser moest toen opgeven vanwege een gescheurde enkelband.

Roland Garros | Geblesseerde Zverev komt terug naar de baan om op te geven en Nadal te feliciteren

Normaal gesproken zou een wedstrijd tussen Nadal en Zverev in de eerste ronde van een Grand Slam volstrekt onmogelijk zijn. De Spanjaard is vanwege zijn vele blessures van de afgelopen jaren echter afgezakt naar de 276e plaats op de ATP-ranking.
Daardoor is Nadal niet geplaatst op zijn geliefde toernooi. Het feit dat Nadal Roland Garros een recordaantal van veertien keer won, verandert daar niets aan.
Twee jaar geleden stonden Nadal en Zverev ook al tegenover elkaar op het gravel in Parijs. Beide spelers gaven elkaar toen weinig toe, totdat het noodlot toesloeg. Bij een 6-6 stand in de tweede set klapte Zverev door zijn enkel en kermend van de pijn ging de Duitser naar de grond. Even later kwam Zverev op krukken terug op de baan om Nadal te feliciteren.
picture

Roland Garros | Zverev slaat bizar genoeg eigen racket uit zijn handen tijdens rally tegen Nadal

Vroege topper lonkt bij vrouwen

Ook bij de vrouwen zit de kans er dik in dat vroeg in het toernooi een kraker gespeeld wordt. Als titelverdediger Iga Swiatek en Naomi Osaka hun eerste partij winnen, staan de twee vrouwen in de tweede ronde tegen elkaar.
Net als Nadal is Osaka een voormalig nummer 1 van de wereld en meervoudig winnares van een Grand Slam. De afgelopen jaren kent de Japanse echter veel mentale en fysieke problemen, waardoor ze afgezakt is naar plek 134 op de WTA-ranking.
picture

Roland Garros | Swiatek in drie sets te sterk voor Muchova in spectaculaire finale

Redelijke loting voor Griekspoor en Van de Zandschulp

Tallon Griekspoor zal niet ontevreden zijn over zijn loting in de eerste ronde. De Nederlander is de huidige nummer 27 van de wereld en neemt het op tegen Mackenzie McDonald. De Amerikaan staat 74e op de wereldranglijst en heeft een derde ronde in Parijs als beste resultaat.
Botic van de Zandschulp staat tegenover Fabio Fognini. Met de 100e plaats van Van de Zandschulp en de 91e plaats van Fognini staan de spelers dichtbij elkaar op de ranking. De Italiaan is gravelspecialist en was ooit de nummer 9 van de wereld. Inmiddels is Fognini echter 36 jaar en haalt hij al jaren zijn oude niveau niet meer. Het beste resultaat van Fognini op Roland Garros was een kwartfinale in 2011.
picture

Roland Garros | Vechtersbaas Griekspoor verliest bloedstollende vijfsetter van Hurkacz

Zware klus voor Rus

Arantxa Rus staat een zware klus te wachten. De Nederlandse neemt het op tegen voormalig nummer 1 van de wereld Angelique Kerber. Kerber won in 2016 de Australian Open en de US Open en was in 2018 de sterkste op Wimbledon.
Het voordeel voor Rus is dat ze Kerber op gravel op haar minste ondergrond treft. De Duitse is bovendien al enkele jaren verwijderd van haar topvorm en met 36 jaar aardig op leeftijd.
picture

Roland Garros | Van de Zandschulp mist vrachtlading aan breekkansen en strandt in eerste ronde

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie