Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | “Ik ben er nog niet klaar voor” - Rafael Nadal moet zich toch afmelden

Kevin van Nunen

Geupdate 04/04/2023 om 12:10 GMT+2

De voorbereiding van Rafael Nadal op Roland Garros is verder verstoord nu hij zich heeft afgemeld voor het graveltoernooi van Monte Carlo. De 36-jarige gravelkoning traint wel weer, maar is naar eigen zeggen nog niet voldoende hersteld van een heupblessure. Als gevolg van blessureleed zakte Nadal na achttien jaar weg uit de toptien van de ATP-ranglijst.

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

“Ik ben helaas nog steeds niet klaar om wedstrijden te spelen”, aldus Nadal. “Daardoor ga ik het voor mij speciale toernooi van Monte Carlo missen, want ik hou er altijd van om daar te tennissen. Het is één van de belangrijkste toernooien in mijn carrière geweest.”
Het ATP-toernooi in Monaco was in 2005 decor van de eerste Masters-titel die Nadal won. De Spanjaard zou daarna vrijwel alles winnen wat los en vast zit, maar de laatste tijd komt de klad er steeds meer in als gevolg van blessureleed.
picture

AusOpen | Trieste aftocht voor Rafael Nadal door de catacomben van de Rod Laver Arena

Klaarstomen voor Roland Garros

Vorig jaar wist Nadal zich telkens net aan klaar te stomen voor de Grand Slams, waarna hij zelfs een historische overwinning boekte op de Australian Open. Winst in een zinderende vijfsetter op Daniil Medvedev in de finale betekende het veroveren van zijn 21ste Grand Slam, gevolgd door een veertiende zegetocht op Roland Garros.
Nadal raakte vervolgens geblesseerd op Wimbledon, waar hij zich vanwege een scheur in zijn buikspier moest afmelden voor de halve finale. Vervolgens begon hij niet topfit aan de US Open en tijdens de Australian Open dit jaar ging het al in de tweede ronde mis, opnieuw als gevolg van fysiek ongemak.
Van die laatste tegenslag is Nadal nog altijd niet hersteld, ondanks het verschijnen van filmpjes op zijn privékanalen waaruit valt op te maken dat hij weer serieus traint. Het goede gevoel ontbreekt echter nog altijd, wat voor Nadal reden is om nog niet terug te keren op de ATP Tour.
picture

AusOpen | "Ik wilde niet stoppen, omdat ik de titelverdediger ben" - Rafael Nadal

Vrees voor nieuwe blessure

“Het risico om opnieuw geblesseerd te raken is op dit moment simpelweg nog te groot. Ik geef echter niet op en blijf er alles aan doen om mezelf klaar te maken voor mijn comeback”, vervolgt Nadal, van wie wordt gehoopt dat hij eind mei – over een kleine twee maanden – wel in staat is om mee te doen aan Roland Garros.
In de tussentijd zakt Nadal waarschijnlijk nog wat verder weg op de ATP-ranglijst omdat hij zijn vorig jaar behaalde punten voorlopig niet kan verdedigen. Het ATP-toernooi van Barcelona half april is voor nu de nieuwe stip op de horizon, maar garanties op een rentree zijn er niet.
picture

AusOpen | Verwarring bij Nadal, ballenjongen brengt verkeerde racket terug

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie