Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | Na Nadal meldt ook Alcaraz zich af voor eerste grote toernooi op gravel

Kevin van Nunen

Geupdate 04/04/2023 om 12:19 GMT+2

Het deelnemersveld van het ATP-toernooi in Monte Carlo is binnen een halfuur tijd met recht onthoofd. De afmelding van de nog niet speelklare Rafael Nadal werd gevolgd door het forfait van Carlos Alcaraz, die een rustperiode inlast na het spelen van de nodige intensieve partijen op hardcourt.

US Open | Alcaraz haalt werkelijk iedere bal die Cilic afvuurt en maakt fantastisch punt

Alcaraz keerde de afgelopen weken terug van blessureleed, nadat hij de Australian Open had moeten missen als gevolg van fysiek ongemak. Er werd reikhalzend uitgekeken naar de rentree van de Spanjaard en niet zonder reden, want hij speelde direct enkele hoogstaande partijen en fenomenale rally’s.
De organisatie van het ATP-toernooi van Monte Carlo moet het echter doen zonder de nieuwste sensatie in het tennis, want Alcaraz kiest ervoor om een rustperiode op te nemen. De 19-jarige speler maakte tijdens de Miami Open inderdaad al de indruk niet compleet fit meer te zijn.
picture

US Open | Ongelooflijk! Alcaraz wint punt met achterwaartse slag onderweg naar halve finale

Artritis

Dat blijkt, want Alcaraz openbaart via social media dat hij kampt met een vorm van artritis in zijn rechterhand, gecombineerd met problemen met rugspieren. Dit kan met rust genezen, maar dat betekent wel dat er een streep gaat door deelname aan het eerste Masters-toernooi van het gravelseizoen.
“Ik wil dit jaar nog een heleboel bereiken, maar moet nu even rust nemen”, verklaart de Spanjaard zijn afmelding. “Ik heb mijn dokter in Murcia bezocht en kreeg het dringende advies om rustig aan te doen. Dit advies volg ik op. Vandaar dat mijn gravelseizoen op een later moment begint.”
picture

US Open | Wow! Alcaraz sleept tiebreak binnen dankzij bizarre passing

Djokovic

Wellicht speelt Alcaraz wel later deze maand het ATP-toernooi van Barcelona, al blijft dat voorlopig koffiedik kijken. Afgaande op de eerste berichten is deelname aan Roland Garros niet in gevaar.
Direct gevolg is dat Alcaraz geen nieuwe aanval kan ondernemen op de (wankele) troon van Novak Djokovic als aanvoerder van de ATP-ranglijst. Djokovic en Alcaraz wisselden elkaar de laatste weken af als nummer één, maar het voordeel voor de Serviër is dat hij weinig punten te verdedigen heeft.
picture

US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie