Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | Halve finales kennen verrassend verloop - Sinner en Djokovic redden het niet

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/04/2024 om 09:48 GMT+2

De finale van het Masters-toernooi van Monte Carlo gaat verrassend genoeg niet tussen Jannik Sinner en Novak Djokovic. De man in vorm en de nummer één van de wereld redden het allebei niet en moeten naar huis, wat toevalligerwijs om de hoek is. Stefanos Tsitsipas en Casper Ruud bekampen elkaar in de eindstrijd.

Monte Carlo | Halve finales kennen verrassend verloop - Sinner en Djokovic redden het niet

Sinner verloor dit kalenderjaar pas slechts één wedstrijd, ook nog eens van Carlos Alcaraz, waardoor de verrassing toch wel groot was dat hij onderuit ging tegen Tsitsipas. Die tweede nederlaag had wellicht afgewend kunnen worden, als lijnrechter plus umpire scherp waren geweest of een balafdruk in het gravel hadden gecheckt.
De partij ontspon zich al tot een spannende, maar de derde set was dat in eerste instantie niet. Sinner kwam met 1-3 voor toen Tsitsipas een tweede service uit sloeg. Alleen sloeg er niemand op aan, waardoor de bal goed werd gerekend. Ook Sinner had niets in de gaten.
Even later trok Tsitsipas de game naar zich toe. En daarna alsnog de partij. Het is niet de eerste keer deze week dat de officials in Monaco onder vuur liggen, maar Sinner houdt zich groot. “Iedereen kan fouten maken, dat geldt voor mijzelf net zo goed”, hield de Italiaan het netjes. Tsitsipas won met 6-4 3-6 6-4.
picture

Monte Carlo | Novak Djokovic verliest van Casper Ruud - blijft voorlopig zonder toernooizege

Djokovic blijft zonder toernooizege

Alsof die verrassing nog niet groot genoeg was, ging ook Djokovic onderuit. De Serviër wacht half april dus nog steeds op zijn eerste toernooizege van het kalenderjaar, iets wat hij niet bepaald is gewend. Dit keer zette Ruud hem de voet dwars. Gek genoeg werd de partij beslist met een dubbele fout op break point, iets wat Djokovic ook al vele jaren niet is overkomen.
Wel kan Djokovic terugkijken op een redelijke week, met aardig spel en een halvefinaleplek is ook niet gek natuurlijk. Ruud mag na 6-4 1-6 6-4 nog even door. De Noor meldt zich zondagmiddag voor de finale tegen Tsitsipas.
Voor beide spelers zou winst in Monte Carlo een grote prestatie betekenen.
picture

Monte Carlo | Opnieuw heeft Medvedev het aan de stok met official – deze keer wel uitschakeling

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie