Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | Jannik Sinner langs Holger Rune - Deen haalt zich woede van publiek op de hals

Matthijs Klerkx

Geupdate 12/04/2024 om 18:26 GMT+2

In de kwartfinales van het Masters-toernooi van Monte Carlo kregen we weer een Holger Rune-special. De Deen speelde een goede wedstrijd tegen nummer twee van de wereld Jannik Sinner, maar verloor opnieuw met name van zichzelf in het heetst van de strijd. De in Monaco wonende Italiaan wist er wel raad mee en maakte in de derde set een einde aan de hoop van Rune.

Monte Carlo | Jannik Sinner langs Holger Rune - Deen haalt zich woede van publiek op de hals

Al vroeg in de eerste set brak de Australian Open-winnaar de service van zijn Deense opponent. Uiteindelijk leverde deze servicebreak Sinner ook de setwinst op, want een 6-4 stand stond na het eerste bedrijf op de tabellen. Ook in het tweede hoofdstuk ging het gelijk op, waarna Rune bij een 5-5 stand op eigen service 0-30 achter kwam en bewust veel tijd nam voor het volgende punt.
Het leverde hem een time violation op. Rune kreeg een klein fluitconcert en nadat hij reageerde op het Monegaskische publiek - dat niet alleen vanwege Sinners woonverblijf maar ook Italiaanse nationaliteit op de hand van de mondiale nummer twee was, kreeg de Deen het helemaal te horen. Daarop kreeg hij nog een waarschuwing voor ongepast gedrag, waarna de stoppen bij Rune een beetje doorsloegen. Na tussenkomst van de hoofdscheidsrechter werd de nummer zeven van de wereld weer kalm.
Even later stond het 1-1 in sets, omdat Rune de tie-break in zijn voordeel besliste, na meerdere matchpoints te hebben weggewerkt. In de derde set stond de 22-jarige Italiaan echter opnieuw op en kreeg hij het publiek alsnog op de banken.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie