Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monte Carlo | Tsitsipas wint Masters-toernooi voor derde keer in vier jaar - Ruud komt tekort

Kevin van Nunen

Geupdate 15/04/2024 om 09:34 GMT+2

Stefanos Tsitsipas is voor de derde keer in vier jaar tijd eindwinnaar geworden van het Masters-toernooi van Monte Carlo. De Griek was zodoende de sterkste tijdens de eerste grote afspraak op gravel, met als grote climax straks natuurlijk Roland Garros. Tsitsipas was in de finale veel en veel te sterk voor Casper Ruud. Het werd 6-1 6-4.

Stefanos Tsitsipas wird nach dem Titelgewinn in Monte Carlo emotional

Foto: Getty Images

Het was de verwachting dat niet Tsitsipas en Ruud, maar Jannik Sinner en Novak Djokovic in Monaco de eindstrijd zouden betwisten. Maar het liep net even iets anders tijdens de halve eindstrijd, waarin beide favorieten zich in drie sets lieten verrassen.
Zo spannend en spectaculair als de partijen bij de laatste vier verliepen, zo eenzijdig was de finale en dan met name de tweede set. Tsitsipas had de situatie constant onder controle. Met zijn overwinning keert Tsitsipas – inclusief zijn enkelhandige backhand – terug in de toptien van de ATP-ranglijst.
Grote verliezer van de week is Holger Rune. De Deen levert maar liefst vijf plaatsen in en zakt naar plaats twaalf. De volgende afspraak voor de toptennissers is komende week alweer, als er wordt verzameld in Barcelona. Carlos Alcaraz meldde zich af als gevolg van een armblessure, terwijl Rafael Nadal een nieuwe rentree maakt.
picture

Monte Carlo | Halve finales kennen verrassend verloop - Sinner en Djokovic redden het niet

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie