Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ATP Parijs | Nadal voor het eerst in actie na geboorte zoon - "Grappig dat ik hem nu al mis"

Maurits ten Kate

Geupdate 02/11/2022 om 17:02 GMT+1

Rafael Nadal heeft Mallorca voor het eerst sinds de geboorte van zijn zoon Rafael verlaten om in actie te komen op het ATP-toernooi van Parijs. In de persconferentie voor het toernooi spreekt de Spanjaard over de gevoelens die zijn zoon bij hem oproept. "Het is grappig hoe ik hem nu al mis nadat ik hem slechts drie weken ken", gaf de 22-voudig Grand Slam-kampioen toe.

Rafael Nadal

Foto: Getty Images

"Alle veranderingen in dit leven zijn moeilijk en je moet je eraan aanpassen", zei de 36-jarige Spanjaard. De geboorte van zijn zoon heeft ook de benadering van tennis veranderd.
"Tegelijkertijd is het waar dat we het geluk hebben om op elk moment te kunnen videobellen met de technologie van vandaag, dus dat helpt altijd", aldus 22-voudig Grand Slam-winnaar.
Op het Masters-toernooi in Parijs en bij de ATP Finals in Turijn aan het einde van het seizoen heeft Nadal nog de kans om US Open-kampioen Carlos Alcaraz van de top van de wereldranglijst te verdringen. Dit heeft echter geen prioriteit voor Nadal.
"Ik snap dat het interessant voor jullie is, want jullie hebben het er nu weer over", aldus een lachende Nadal in de persconferentie. "Ik strijd niet meer voor de nummer 1-positie. Ik doe mee om nog competitief te zijn in elke wedstrijd en elk toernooi dat ik speel."
De kersverse vader eindigde vijf keer eerder bovenaan de wereldranglijst, te weten in 2008, 2010, 2013, 2017 en 2019. Ook stond hij maar liefst 209 weken aan kop van de rankings. "Ik heb deze positie meerdere keren bereikt in het verleden, dus er is voor mij geen reden meer om hiervoor echt te gaan."

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie