Novak Djokovic bewees eens te meer dat hij een groot sportman is en een terechte verliezer. "Je verdient de titel. Vandaag verloor ik van een speler die op de beslissende momenten beter was. Toch ben ik heel blij met mijn prestatie", zei de 35-jarige na de nederlaag.
De finale in de Accor Arena ging van begin tot eind vrij gelijk op. Djokovic startte zoals hij eigenlijk al het hele toernooi deed heel goed, maar Rune kon door een aantal weggeslagen breakpunten toch bijblijven in de tweede set, om die uiteindelijk ook te pakken.
Er ontwikkelde zich een thriller waarin Rune zijn zenuwen in bedwang hield, zelfs toen hij moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Sterker nog: de jongeling kreeg de break in de elfde game om er 6-5 van te maken, wat ook gebeurde. In de game om de wedstrijd uit te serveren werkte Rune maar liefst zes breakpunten weg.
Rolex Paris Masters
ATP Parijs | Wawrinka heeft hard 'advies' voor Rune - "Gedraag je niet als een baby op de baan"
02/11/2022 OM 14:21
De derde ATP-titel voor het toptalent, die naast toernooizeges in München, Stockholm en nu dus Parijs-Bercy ook nog in de finales stond van Basel en Sofia Na afloop had Rune mooie woorden over voor zijn opponent. "Je was altijd een van mijn favoriete spelers, ik zag je op tv toen ik een kind was. Het is geweldig om hier nu te zijn", zei Rune in een interview op het veld na de wedstrijd.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Swiss Indoors Basel
ATP Basel | Rune laat zich van slechte kant zien en verliest finale tegen Auger-Aliassime
31/10/2022 OM 10:15
Astana Open
Tennis | Djokovic zeker van ATP Finals na winst in Astana, nog drie (of vier) plekken te vergeven
10/10/2022 OM 10:37