Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Djokovic verslaat Etcheverry in bijzondere ontmoeting - Argentijn groot fan van Djokovic

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 02/11/2023 om 13:11 GMT+1

De ontmoeting tussen Novak Djokovic en Tomas Martin Etcheverry was vrij bijzonder. Niet omdat de Serviër maar weer eens won, maar door het verhaal van de Argentijn. Etcheverry is een groot fan van Djokovic en houdt vanaf dag 1 de scores tussen hem en Djokovic bij op de Ranking.

Tomas Martin Etcheverry & Novak Djokovic

Foto: Eurosport

Vanaf het moment dat Etcheverry zijn eerste ATP-punt scoorde houdt hij het verschil in punten op de ranking bij tussen hem en Djokovic. Op foto’s uit 2016 is te zien dat Etcheverry 1 punt heeft en Djokovic, op dat moment ook de nummer één van de wereld 12.900 punten heeft.
In Parijs stonden beide heren voor de tweede keer tegenover elkaar. Etcheverry koos niet voor niks Djokovic om zijn scores mee te vergelijken. De Argentijnse tennisser is een groot fan van de huidig nummer één van de wereld.

Nederlaag

Inmiddels is Etcheverry de nummer 31 van de wereld. En is het verschil flink gekrompen. Of het gat ooit gedicht gaat worden is nog maar de vraag, maar voor de Argentijn was de ontmoeting met Djokovic erg bijzonder.
Djokovic won in twee sets, 6-3, 6-2, van Etcheverrry. De Serviër is donderdagavond de tegenstander van Tallon Griekspoor.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie