Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Middelvinger of niet? Medvedev maakt geen vrienden in Parijs

Yannick Wezenbeek

Geupdate 02/11/2023 om 12:51 GMT+1

Daniil Medvedev verloor woensdagmiddag onder een groot fluitconcert van de Bulgaar Grigor Dimitrov. Na afloop onstond er commotie rondom de Russische nummer drie van de wereld. Want had hij wel of niet een middelvinger opgestoken naar het publiek? De speler in kwestie had een bijzondere verklaring voor zijn gedrag.

Tennis | Medvedev komt met verklaring over middelvinger

Op beelden is te zien dat Medvedev bij het verlaten van de baan druk bezig is met zijn middelvinger. Al snel werd de conclusie getrokken dat dit een signaal richting het pubiek was. De mensen op de tribunes hadden hem heel de wedstrijd uitgefloten. Vooral nadat hij met zijn racket had gegooid in de laatste set.
Maar na afloop had de Rus een bijzondere verklaring voor zijn gedrag na afloop. “Ik was alleen aan het kijken naar mijn nagel.”
picture

Tennis | Fluitconcert voor Medvedev na gooien met racket

Zonder publiek

Maar wie door zijn woorden heen prikt weet dat er wel degelijk een middelvinger naar het publiek werd opgestoken. “Waarom zou ik zoiets doen tegen het fantastische publiek hier”, vervolgde Medvedev zijn verhaal.
“Ik heb veel Franse vrienden, maar het lijkt erop dat zij dit niet zo’n leuk toernooi vinden. Misschien is daar een reden voor. Ik speelde er in ieder geval beter zonder publiek.” Medvedev verloor in drie sets van Dimitrov: 6-3 6-7(4) 7-6(2).

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie