Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Alcaraz vaak bezig met rivaliteit Djokovic - "Spookt constant door mijn hoofd"

Maurits ten Kate

Geupdate 06/10/2023 om 14:04 GMT+2

Nu Novak Djokovic de Aziatische swing mist, heeft Alcaraz de kans om terrein in te halen op zijn rivaal, te beginnen met de Shanghai Masters van deze week. De Spanjaard zal zich willen herstellen van zijn nederlaag in de halve finale in Peking, waar de Spanjaard het moest afleggen tegen Jannik Sinner. Voorafgaand aan het toernooi in Shanghai spreekt Alcaraz over de rivaliteit met Djokovic.

Novak Djokovic en Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

In de aanloop naar de Shanghai Masters vertelde Alcaraz aan de ATP dat hij vrijwel dagelijks en tijdens elke training eraan denkt om Djokovic weer van de troon te stoten.
“Ik oefen met een doel, ik ga met een doel naar de toernooien. Ik probeer het jaar als nummer 1 af te sluiten, dus ik denk bijna elke training aan Novak (Djokovic)."
“Hij is honderd procent. Ik kijk naar zijn trainingen, zijn manier van bewegen en hoe hij speelt en traint en dat is iets wat ik wil. Hij zet zich voor de volle 100 procent in op elke training en wedstrijd en dat probeer ik ook te doen."
picture

Wimbledon | Bekijk samenvatting van zinderende finale - Alcaraz verslaat Djokovic in vijf sets

Elke training, elk toernooi

Nu Djokovic de toernooien in Azië mist, heeft Alcaraz een goede kans om het gat met de nummer 1 van de wereld te dichten als hij goed presteert in Shanghai. Dit zou kunnen resulteren in een strijd om de eerste plaats tijdens de ATP Finals in Turijn.
"Om eerlijke te zijn denk ik op alle toernooien en bij alle wedstrijden die ik speel aan de nummer 1-positie", zei Alcaraz. “Voor mij is dat het belangrijkste doel voor het einde van het seizoen."
Alcaraz gaat als top seed naar de Shanghai Masters en zal zijn toernooi beginnen tegen Gregoire Barrere uit Frankrijk. Bij het toernooi in de Chinese megastad zijn 1000 punten te verdienen.
picture

US Open | Bekijk samenvatting finale Alcaraz - Ruud met eerste Grand Slam voor wonderkind

Verlies tegen Sinner

Hij zal proberen zijn prestaties op de China Open te verbeteren, waar hij het toernooi in de halve finale verliet nadat hij verloor van de uiteindelijke winnaar Jannik Sinner .
"Ik heb met Juan Carlos Ferrero gesproken over hoe ik het zou moeten veranderen, hoe kan ik op dat vlak beter zijn. Het is duidelijk dat ik mijn huiswerk moet doen, de wedstrijd opnieuw moet bekijken en de zaken duidelijker moet zien en moet bestuderen wat er precies is gebeurd."
"Ik heb nog maar één dag om te oefenen en dan begint het toernooi, maar ik denk dat ik er klaar voor zal zijn en dat ik kan veranderen wat ik in Peking verkeerd heb gedaan", aldus de huidige Wimbledon-kampioen.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie