Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rome | Rafael Nadal ook afwezig op laatste test voor Roland Garros

Yannick Wezenbeek

Geupdate 06/05/2023 om 09:42 GMT+2

Het zit Rafael Nadal nog niet mee. De Spaanse tennisser heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi van Rome. De 36-jarige tennisser is nog altijd herstellende van een heupblessure die hij opliep tijdens het Australian Open. Het toernooi in Rome is het laatste toernooi op Gravel voor Roland Garros. Mocht Nadal daaraan meedoen zal het zonder wedstrijdritme zijn.

AusOpen | Geblesseerde Rafael Nadal in tweede ronde kansloos tegen McDonald

“Het spijt met te moeten aankondigen dat ik niet in Rome zal zijn”, is Nadal duidelijk op zijn Twitter. “Het gaat steeds beter, maar ik maandenlang niet op niveau kunnen trainen. Het herstel kost tijd. Dat heb ik te accepteren.”
De Spanjaard won tien keer eerder het toernooi in Rome, het laatste voorbereidingstoernooi voor Roland Garros. Het toernooi in Rome staat gepland van 10 tot en met 21 mei. Het Grand Slam-toernooi staat een week later op de kalender.
picture

AusOpen | Nadal overlegt met zijn box of het beter is om op te geven

Blessure

De afmelding van Nadal is nog altijd een gevolg van zijn blessure op het Australian Open. In de tweede ronde verloor hij tegen MacKenzie McDonald. Ondanks de zichtbare pijn speelde hij de wedstrijd wel uit.
Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer en is hij voor het eerst sinds 2005 uit de top tien gevallen. Nadal staat momenteel op een veertiende plaats.
Een week geleden gaf zijn oom nog aan dat de Spanjaard aan de betere hand was, maar hij temperde toen al de verwachtingen voor een eventuele deelname aan Roland Garros.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie