Tennis | Anisimova stopt voor onbepaalde tijd met wedstrijden - "Het werd ondraaglijk voor me"

Maurits ten Kate

Geupdate 08/05/2023 om 11:09 GMT+2

Amanda Anisimova stopt vanwege mentale problemen voorlopig met wedstrijdtennis. Dat maakte de Amerikaanse bekend op Instagram. De nummer 46 van de wereld heeft slechts één wedstrijd gewonnen sinds de Australian Open in januari. Onlangs verloor Anisimova nog in de eerste ronde van het Masters-toernooi van Madrid van Arantxa Rus.

Amanda Anisimova

"Sinds de zomer van 2022 kamp ik met een burn-out en mentale problemen", schrijft de Amerikaanse. "Het werd ondraaglijk voor mij in toernooien. Op dit moment is mijn prioriteit mijn mentale gezondheid en het nemen van een pauze", zo schrijft ze op haar Instagram-pagina.
Anisimova heeft tot nu toe drie WTA-toernooien in haar carrière gewonnen. Bij de Grand Slams trok ze de aandacht met een optreden in de halve finale van de Australian Open in 2019 en een plek in de kwartfinales op Wimbledon in 2022.
De Amerikaanse is niet de eerste speelster die kampt met psychologische problemen. Tot de meest prominenten behoren Garbiñe Muguruza en Naomi Osaka. De nu zwangere Japanse trok zich uit meerdere Grand Slams terug.