Exit eerste reekshoofd
Zowel Pliskova als Djokovic stuitte in de tweede ronde op een ijzersterke speler die in 2019 een dip meemaakte. Caroline Garcia, momenteel de nummer vijftig van de wereld, was verantwoordelijk voor het uitschakelen van de als eerste geplaatste Tsjechische: 6-1 7-6. Garcia sloot het jaar 2018 nog af binnen de top10. In het eerste bedrijf kwam de begaafde Française tot 15 winners, terwijl de doorgaans levensgevaarlijke aanvalstennisser Pliskova in de hele set slechts tot één direct gescoord punt kwam. In het tweede bedrijf verzuimde de finaliste van 2016 setpoints te verzilveren, waarna Garcia de partij in straight sets uitmaakte via een tiebreak en zodoende het bovenste deel van het speelschema openbrak.

Highlights | Karolina Pliskova - Caroline Garcia

Tennis
ATP Rotterdam | Krajicek strikt ook Monfils en Auger-Aliassime voor ABN AMRO-toernooi
GISTEREN OM 16:27
25-0
Djokovic trof in de persoon van Kyle Edmund ook een speler die in het verleden hoger op de wereldranglijst stond. De Brit reikte in 2018 tot de 14de plek op de ATP-ranking en liet in de eerste set van zijn duel met de machtige Serviër zien waar hij toe in staat is. Edmund won via een tiebreak, waarmee hij de perfecte balans van Djokovic in 2020 verstoorde. De nummer één van de wereld had dit seizoen immers een 10-0 winst/verlies-balans opgebouwd in tiebreaks. Edmund kon de lijn niet doortrekken in de rest van het duel en werd uiteindelijk in vier sets uit het toernooi gezet door de topseed, die zijn 25ste zege van het jaar boekte en nog altijd ongeslagen is in 2020: 6-7 6-4 6-3 6-2. Het was een mooi cadeau voor Tara Djokovic, die haar derde verjaardag vierde…
Osaka & Tsitsipas
Arthur Ashe Stadium was in de avondsessie voor Naomi Osaka en Stefanos Tsitsipas. De Japanse, kampioene in New York in 2018, trof hardhitter Camila Giorgi. De Italiaanse werd eenvoudig aan de kant gezet door de voormalig nummer één van de wereld: 6-1 6-2. Na afloop van het duel kreeg de 22-jarige Osaka een belletje van haar moeder…
Collega Tsitsipas, nummer zes van de wereld, maakte zijn debuut op Arthur Ashe Stadium. Dat deed de Griek tegen de (Franse) Amerikaan Maxime Cressy, die met een lengte van meer dan twee meter een ijzersterke opslag in huis heeft. De 22-jarige Tsitsipas won de partij met 7-6 6-3 6-4 en heeft voor het eerst de derde ronde bereikt in New York.
Dag 4: Williams & Murray vervolgen campagne
Serena Williams hervat op de vierde dag van de US Open haar jacht op Grand Slamtitel nummer 24. De Russin Margarita Gasparyan staat tussen de Amerikaanse en een derde rondeplek in. In de eerste avondpartij gaat het tweetal de confrontatie aan, gevolgd door de wedstrijd van Andy Murray. Na de heroïsche overwinning op Yoshihito Nishioka in vijf sets in de eerste ronde is het de vraag hoe de Schot — in het bijzonder zijn metalen heup — is hersteld van de slijtageslag. De veteraan treft met Felix Auger-Aliassime niet alleen het 15de reekshoofd, maar ook een topfitte atleet. Bij de veelbelovende Canadees ontbreekt het daarentegen aan ervaring op Grand Slamtoernooien. De twintigjarige wacht nog op zijn doorbraak op het allerhoogste niveau.
Het is een duel tussen een jonge god en een heldhaftige oudgediende waar veel ogen op gericht zullen zijn. Al is het alleen maar om te zien wat één van de gezichten van de nieuwe generatie kan uitrichten tegen de voormalig nummer één van de wereld en ex-kampioen, die terug is van weggeweest en weinig ontmoetingen heeft gehad met spelers uit de jongste leeftijdscategorie.
Tennis
Tennis | Djokovic staat achter WTA om toernooien in China te schrappen
03/12/2021 OM 10:46
Australian Open
“Djokovic staat er goed voor om meer Grand Slams te winnen” - Nadal over recordjacht
02/12/2021 OM 16:39