TIEBREAK

Voor ze het goed en wel beseften, keken de als derde geplaatste Nederlandse dames al tegen een 3-0 achterstand aan. Caroline Garcia en Kristina Mladenovic konden niet lang genieten van hun voorsprong, want na acht games was de stand weer gelijk. En na twaalf opnieuw. Nu waren het Schuurs en Bertens die een kleine marge namen en in tegenstelling tot de twee Françaises hielden zij die wel vast. Met 7-4 trokken de Nederlandse tennissters na iets minder dan een uur spelen de tiebreak naar zich toe.

Tokyo 2020: Bertens en Schuurs hebben zware pauze

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Bekijk hier de mooiste momenten van het olympisch tennistoernooi
01/08/2021 OM 12:45

LATE BREAK

De games ging in de tweede set lange tijd op service. Nadat Schuurs in de zevende game nog drie breakpoint had weten te overleven, moest ze er in haar volgende opslagbeurt toch echt aan geloven. Met een 6-5 voorsprong mocht Kristina Mladenovic meteen voor de set gaan serveren. Dat deed ze foutloos, waardoor een beslissende tiebreaker noodzakelijk werd.

MATCH TIEBREAK

Net als in de tiebreak van de eerste set kwam het Nederlandse duo ook nu weer vroeg op voorsprong. Het was echter het Franse duo dat het eerste matchpoint liet noteren. Een geweldige return van Schuurs hield de Nederlandse hoop in leven, waarna een Franse dubbele fout Schuurs en Bertens in het zadel hielp. Met een winner langs de lijn besliste Schuurs vervolgens de wedstrijd in Nederlands voordeel, waarna de waterlanders vloeiden bij het emotionele duo.

Tokyo 2020 | tennis - vrouwendubbel: Bertens/Schuurs in tranen na match tiebreak

RUSSISCHE OPPONENT

Kiki Bertens hoeft haar racket dus nog niet aan de wilgen te hangen. Zij en Schuurs treffen in de volgende ronde de Russischen Veronika Kudermetova en Elena Vesnina, die zich betrekkelijk makkelijk ontdeden van de Duitse Laura Siegemund en Anna-Lena Friedsam.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 - Highlights - Tennis - Zverev (GER) vs Kachanov (ROC)
01/08/2021 OM 11:38
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Zverev benut matchpoint en barst in tranen uit
01/08/2021 OM 10:22