Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Coco Gauff heeft twee sets nodig om via Muchova de finale te bereiken

Kevin van Nunen

Geupdate 08/09/2023 om 09:28 GMT+2

Coco Gauff is nog altijd in de race om zichzelf en het publiek op de US Open een groot plezier te doen. De Amerikaanse plaatste zich voor de finale door in twee sets te winnen van Karolina Muchova. Gauff krijgt in de finale Aryna Sabalenka tegenover zich, waarmee sprake is van een prachtig affiche. De jongeling op jacht naar de missende Grand Slam vs de nieuwe nummer één.

US Open | Coco Gauff heeft twee sets nodig om via Muchova de finale te bereiken

Gauff speelde in de eerste week van de Grand Slam in New York nog diverse driesetters, maar rolt in de tweede week gemakkelijker door het toernooi. Niet dat ze Muchova simpel aan de kant zette, het werd 6-4 7-5, maar ze zag ook het schema nog eens openvallen.
Zo speelde Gauff niet tegen Iga Swiatek, maar haar bedwingster Jelena Ostapenko en die werd met 6-0 6-2 van de baan getikt. De negentienjarige steekt deze zomer sowieso in blakende vorm en is de jongste Amerikaanse in de US Open-finale sinds Serena Williams in 2001. Toeval of niet werkt Gauff sindskort samen met topcoach Brad Gilbert.
Het kan haast niet anders of die samenwerking heeft haar op z’n minst geholpen om nu elf partijen op rij te winnen, deze zomer in Cincinatti haar eerste Masters-titel te pakken (ook ten koste van Muchova) en steeds dichter bij haar eerste Grand Slam te komen. Wel had ze zes matchpoints nodig om de halve finale af te sluiten.

Partij onderbroken door protest

Het wordt voor Gauff haar tweede Grand Slam-finale. Vorig jaar verloor ze op Roland Garros in de eindstrijd van Swiatek. Ook tegenstandster Sabalenka speelt haar tweede finale op een major, maar heeft het voordeel dat ze weet wat het is om zo’n partij te winnen. Ze schreef eerder dit jaar de Australian Open op haar naam.
Overigens werd de partij van Gauff zo'n drie kwartier onderbroken als gevolg van een protest van klimaatactivisten, die op de tribune van zich deden spreken.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie